Welcome! Anonymous

16-28/08/2010 - Outline Colour Festival [Łódź]

"Znów na koncert w teren ruszamy pełną parą"

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
UWAGA!!!
Nazwa tematu dotycząca konkretnej imprezy powinna wyglądać następująco:

DD/MM/RRRR - Nazwa imprezy [Miasto]

16-28/08/2010 - Outline Colour Festival [Łódź]

Postprzez mlodybiedron » 01 Sie 2010, 16:33

Outline Colour Festival 2010 w Łodzi w dniach 16-28 sierpnia!

Dziewiąta edycja edycja Międzynarodowego Festiwalu Sztuki Graffiti Outline Colour Festival odbędzie się
w Łodzi i potrwa od 16 do 28 sierpnia 2010.

OCF to prawdziwa gratka dla twórców, jak i sympatyków sztuki ulicznej, kultury Hip Hop i Reggae. Kolorowe dzieła na najwyższym poziomie kolejny raz przyozdobią łódzkie budynki.

MFSG na dobre zakorzenił się w świadomości łodzian. Obecnie jest on największym w Polsce i jednym z nielicznych na świcie festiwali, który łączy ze sobą sztukę ulicznego malarstwa, kulturę Hip Hop i Reggae na najwyższym światowym poziomie. Co roku z tej okazji w Łodzi przybywa kilkanaście dzieł sztuki nowoczesnej. Klasyczne graffiti wprowadzające nurty postgraffiti i street artu powstałe w latach ubiegłych można podziwiać m.in. na ścianach Wyższej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej, w pobliżu pętli autobusowej przy Dworcu Łódź Kaliska, na garażach osiedla Radogoszcz Wschód przy ul. Świtezianki, na ścianach szczytowych kamienic przy ul. Piotrkowskiej 152 oraz ul. Limanowskiego 13, na tramwajach.

Zbliżająca się edycja Outline Colour Festival to nasz powrót do korzeni. Motywem przewodnim będzie Powrót do Fabrycznej Łodzi - informuje Wojciech Paszkowski, dyrektor Festiwalu. OCF będzie kontynuować ideę malowania wielkoformatowego muralu jak i mniejszych powierzchni nawiązujących swoją tematyką do historii naszego miasta. Swoje spojrzenie na Łódź artyści będą mogli zaprezentować m.in. podczas malowania dziedzińca Społecznej Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Zarządzania przy ul. Kilińskiego 98, ściany kamienicy przy zbiegu Al. Kościuszki i ul. Żwirki oraz 4 wagonów PKP Przewozy Regionalne.

Rosnący z roku na rok potencjał Festiwalu sprawił, że
w sierpniu zagoszczą w Łodzi największe sławy tego gatunku sztuki. Do współpracy przy tworzeniu "Hall of Fame'ów" zaproszono najznakomitszych twórców, m.in. niemiecką grupę "Maclaim" słynącą z tworzenia najlepszego na świecie fotorealistycznego graffiti oraz amerykańskich klasyków gatunku - grupę Tats Cru. Całemu Festiwalowi towarzyszyć będzie muzyka serwowana przez znanych i cenionych, polskich
i zagranicznych DJ-ów. Zwieńczeniem Festiwalu będzie koncert w klubie "Wytwórnia" przy ul. Łakowej 29.

Line Up koncertu to :

D.I.T.C.
Looptroop Rockers
Warszafski Deszcz
Eldo
Grubson & 3oda Kru
Enteka
Spinache
Green

Klip tegorocznej edycji
Image
mlodybiedron
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: 32-500

Re: 16-28/08/2010 - Outline Colour Festival [Łódź]

Postprzez Hax » 01 Sie 2010, 21:50

Rok temu bylem, w tym roku też bardzo chciałem sprawdzić OCF, ale w tym samym terminie jest Tauron - na którym dużo bardziej mi zależy.
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Postprzez mlodybiedron » 03 Sie 2010, 10:05

też byłem w zeszłym roku, mam zdjęcie z Prorokiem i jego cd z autografem. kemp mi nie wypalił w tym roku znów, więc mam nagrodę pocieszenia.
Image
mlodybiedron
Początkujący
Początkujący

Postprzez natalia_wronska » 05 Sie 2010, 20:55

Byłam na Outline 2 lata temu, gdy grał Dj Premier (!). Świetny klimat - murale w parku i koncerty na świeżym powietrzu. Ubiegłoroczny festiwal przegapiłam, za to nadrabiam zaległości w tym roku ;) Kasa na bilet jest, będzie też na zakup koszulki festiwalowej. No i nie mogę się doczekać Looptroop! :)
natalia_wronska
Początkujący
Początkujący

Postprzez mlodybiedron » 05 Sie 2010, 22:13

ja w przyszłym tygodniu kupuje bilet.

natalia_wronska napisał(a):No i nie mogę się doczekać Looptroop!

ja też, bo trochę mnie zawiódł trzyosobowy skład ditc, ale i tak warto bo myślę że nie rozczarują bardziej niż m.o.p. w zeszłym roku.
Image
mlodybiedron
Początkujący
Początkujący

Wróć do Koncerty / Imprezy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości