Welcome! Anonymous

Afront - Coraz gorzej (2006)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Afront - Coraz gorzej (2006)

Postprzez Hax » 03 Sty 2010, 19:30

Image

Tracklista:
1. Intro / niedoceniona
2. Cztery żywioły
3. Metro
4. Wuajaż
5. Journey Into Space Theme
6. Nie zamulaj się
7. Pół
8. Jedna miłość
9. Kosmo
10. Fight theme
11. Wszystko wporzo
12. Lot
13. Kawał chama
14. Połówka alternatywnie / End Theme
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Re: Afront - Coraz gorzej (2006)

Postprzez mario1447 » 24 Wrz 2011, 21:43

Zajebista płytka! Jedna z moich ulubionych i ciężko mi jest wybrać jakieś słabe kawałki. Może "Nie zamulaj się" jest odrobinkę męczące ale "Połówka alternatywnie", "Wszystko wporzo", "Cztery żywioły" i oczywiście "Intro/niedoceniona" po prostu niszczą system ;) Bity są mistrzowskie. Idealny dobór sampli etc. etc. etc. ;) Mógłbym tak długo wypowiadać się w superlatywach o tej płytce :)

Wie ktoś może z jakich konkretnie piosenek są wykorzystane sample?
Bity, które weszły na ten album to przekrój mojego, specyficznego crate diggin'gu, gdzie sample z Curtisa Mayfielda zostały wciśnięte między progressywny rock Vanilla Fudge, bluesowego Dr Johna i muzykę Davida Axelroda.

Jak na razie tylko tyle wiem w tym temacie. Jest ktoś kto mógłby mi ukrócić poszukiwania? :)
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 7

Re: Afront - Coraz gorzej (2006)

Postprzez G▲ARY » 04 Gru 2011, 15:19

Podbijam. Najbardziej dopracowany album chłopaków i przy okazji mój ulubiony. Metro produkcyjnie postawił poprzeczkę wysoko. Pomijając wiadome wpływy i inspiracje - świeży powiew w Polsce. Rap na najwyższym poziomie, jasiek z kasem pasują do siebie i zazębiają się jak zamek błyskawiczny w każdym numerze. Zawsze w kategorii najbardziej niedocenionej płyty w polskim rapie wspominam ją na pierwszym miejscu niestety.
Awatar użytkownika
G▲ARY
Początkujący
Początkujący

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości