Welcome! Anonymous

Barwa głosu

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Re: Barwa głosu

Postprzez Pietras » 07 Lip 2010, 22:13

duze pe irytujacy jest IMO tylko jak zaczyna drzec sie. tak to calkiem fajny. pih zdecydownaie glosem irytuje. ostrego tez ostatnio sluchac sie nie da. slaby ma raca, wkurza to jego staranie sie byc fajnym na sile i to sluchac i to jest zle.
lubie za to glos jimsa i fokusa - ale jak u kondzika - za malolata. glos buki podobal mi sie na swicie zywych trupow. laikike1, lubie jego glos, to jak akcentuje, momentami wrecz patetycznie brzmi to. ras, wiadomo. nie da sie pamietac wszystkich.
a co do DTC - jak pierwszy raz uslyszalem Twoja audycje pomyslalem: "cholera, on ma glos radiowca". jak dla mnie to w sam raz do tej roboty
Pietras
Moderator

Propsy: 2

Postprzez Szczegut » 08 Lip 2010, 00:13

Pietras napisał(a): slaby ma raca, wkurza to jego staranie sie byc fajnym na sile i to sluchac i to jest zle.

Z Racą to naprawdę masakra z tym jego pojękiwaniem. Kolo ma fajne niektóre zwrotki nierzadko wzorowane na jakiś motywach literackich bądź filmowych ale jego głos, a raczej jego sztuczność mnie też dobija.

Zajebisty głos ma Smark, Peerzet, Karwan, Mes, Pyskaty, Małolat i Ras ;)
Szczegut
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Bolesławiec
Propsy: 1

Postprzez natalia_wronska » 04 Sie 2010, 20:32

Dobre głosy? Zdecydowanie Jimson, Fokus, Pezet, za nimi np. Małpa i Ostr (jeśli nim nie moduluje w kawałku...) Barwę głosu, która mnie drażni mają AbraDab i Joka. No i jeszcze Tede...

Jednak męcząca czy drażniąca ucho barwa głosu według mnie nic w porównaniu z beznadziejną dykcją. Można mieć słaby czy irytujący głos, ale to w połączeniu z rewelacyjnym flow i świetną dykcją daje mieszankę, której można słuchać z przyjemnością. Tej przyjemności nie odczuwam gdy słyszę raperów, którzy w drodze do studia nagrań ominęli gabinet logopedy. Rozumiem, że tym twierdzeniem mogę wywołać burzę, ale takie jest moje zdanie. Na czele raperów z beznadziejną dykcją stawiam Procenta. Uważam, że osoby chcące rapować/śpiewać muszą mieć do tego predycpozycje, a taką obok wyczucia rytmu jest właśnie dykcja. Kropka.
natalia_wronska
Początkujący
Początkujący

Postprzez eN » 05 Sie 2010, 12:22

Fo miał fajny, teraz go wypacza milion efektów nałożonych na wokal.
LUC ma, jak nie wydziwia.
i Łony głos lubię, bo tak.
Awatar użytkownika
eN
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez natalia_wronska » 05 Sie 2010, 16:53

eN napisał(a):i Łony głos lubię, bo tak.

Łona całkiem spoko, fakt ;)
natalia_wronska
Początkujący
Początkujący

Postprzez mlodybiedron » 07 Sie 2010, 10:09

eldo ostatnio zmienił głos, szczególnie na posse cut'cie "bez granic" to bezsprzecznie rzucało się w oczy. ładny głos ma Bahamadia, Yarah Bravo też, nie wiem czy Lilu można nazwać raperką, ale całkiem znośny, kobiecy, WdoWA bez zastrzeżeń.
głos tysiąclecia ma Evidence, Black Thought z The Roots też fajny, Mark Skinner rozpieprza swoim brytyjskim akcentem, podoba mi się również Promoe.
z polskich to nie trawię Małpy, nie potrafię przesłuchać 3 numerów z jego plyty, najnowszego ostrego nie słuchałem, wiec nie ocenię, ogólnie to u niego głos jest najmniejszym problemem imo.
1.
Image
mlodybiedron
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: 32-500

Postprzez natalia_wronska » 07 Sie 2010, 22:16

mlodybiedron napisał(a):eldo ostatnio zmienił głos, szczególnie na posse cut'cie "bez granic" to bezsprzecznie rzucało się w oczy. ładny głos ma Bahamadia, Yarah Bravo też, nie wiem czy Lilu można nazwać raperką, ale całkiem znośny, kobiecy, WdoWA bez zastrzeżeń.
głos tysiąclecia ma Evidence, Black Thought z The Roots też fajny, Mark Skinner rozpieprza swoim brytyjskim akcentem, podoba mi się również Promoe.
z polskich to nie trawię Małpy, nie potrafię przesłuchać 3 numerów z jego plyty, najnowszego ostrego nie słuchałem, wiec nie ocenię, ogólnie to u niego głos jest najmniejszym problemem imo.
1.

Wątek tyczy polskiego rapu, ale skoro wymieniłeś Bahamadię to nie jestem w stanie powstrzymać się od przybicia Ci wielkiej piątki za ten typ! :D
natalia_wronska
Początkujący
Początkujący

Postprzez tmb » 07 Sie 2010, 22:45

Jeśli chodzi o Lilu, to bardzo fajny głos, polecam kawałek z JuNouDet "Czuję się klawo", tam robi duże wrażenie.
tmb panowie tmb
miesiąc przez grudniem
tmb
Początkujący
Początkujący

Propsy: 1

Postprzez Kamis » 30 Sie 2010, 10:11

ten typ mes: Rapuje, śpiewa, nie fałszuje
małpa: ''głos jak gnojek''? nie sądze wyraźny i pewny siebie
popek: no cóż.. karkowy rap mnie drażni
wdowa: pewna siebie, w pełni kobieca barwa
pjus: radiowy, oryginalny
to tyle :)
Kamis
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Sprzedawca Marzeń » 01 Wrz 2010, 08:40

natalia_wronska napisał(a): Barwę głosu, która mnie drażni mają [...] No i jeszcze Tede...

!!
/dtc
Awatar użytkownika
Sprzedawca Marzeń
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Zielona Góra
Propsy: 2

Poprzednia

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości