Welcome! Anonymous

Barwa głosu

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Barwa głosu

Postprzez Kondzik » 25 Lut 2010, 00:00

Wątek dotyczy barw głosu raperów, tudzież raperek. Być może wzbudzi on trochę kontrowersji, pewnie pojawi się wiele sprzecznych opinii różnych użytkowników. Głosy czyich raperów podobają się wyjątkowo? Którzy raperzy swoim wokalem was irytują? Czy może głos któregoś rapera nie pasuje Wam zupełnie do jego wyglądu? Który ma głos specyficzny? Itd, itp...

Osobiście uważam głos Piha za niezwykle specyficzny i bardzo mi się ten głos podoba. Oprócz tego Pyskaty ma ciekawy głos. Obecnie strasznie wkurza mnie Ostry swoim skrzeczeniem. A głos Małpy zupełnie mi do niego nie pasuje. No i Fokus za małolata, jak jeszcze był szczuplejszy, też prezentował się niepozornie względem swojego wokalu.

Autor postu otrzymał propsa
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Re: Barwa głosu

Postprzez KrZ » 25 Lut 2010, 00:07

Piha nie mogę strawić od paru lat. Po prostu po 30 sekundach słuchania jego tracku myszka sama przesuwa kursor w stronę małego, czerwonego X, w prawym, górnym rogu.
O.S.T.R ma fajny głos w paru kawałkach a w paru strasznie "skrzeczący".
Głos K2 i Fokusa podoba mi się najbardziej. Jest taki przejmujący, docierający do słuchacza wprost.
Lubię jeszcze głos VNM'a, Buki, Shadyego i wielu innych. Taki lajtowy, niezdarty, naturalny.

Nie trawię Raha, choć wolę go niż Piha. Głos Onara też za bardzo nie przypada mi do gustu, choć dla niektórych jest zaletą.

pzdro :)
Awatar użytkownika
KrZ
Wkręca się
Wkręca się

Propsy: 1

Postprzez mpr » 25 Lut 2010, 00:25

Jeden z bardziej charakterystycznych głosów to na pewno Duże Pe i przy nim pojawia się wieele sprzecznych opinii.
"gdy są osobno więc piąty dołączam do czterech, ten który pozostałe spaja jak cement, rozwijaj go - bo to właśnie jest Twój element"

Knowledge!
Awatar użytkownika
mpr
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Poznań
Propsy: 1

Postprzez pawlikwrk » 25 Lut 2010, 00:42

Dla mnie najlepsze głosy mają Fokus i Jimson
"Po pierwsze dla siana, drugie dla floty"

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=6416888

Image
Awatar użytkownika
pawlikwrk
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 15

Postprzez kamil » 30 Cze 2010, 15:55

Jak słuchałem jeszcze częściej polskiego rapu, to strasznie jarałem się głosami:
Fokusa, Vienia, Pezeta, WFD, Onara, Sokoła, Kosiego z JWP, Tobi z INS i - na przekór hejterom - Wilka i Bilona :-)
Czasem żałuję, że odciąłem się tak zupełnie od polskiego rapu, bo już tak wszystko pozapominałem, że nie potrafię nawet sięgnąć wstecz, by wymienić moich ulubieńców zza łebka, a co dopiero wypunktować kogoś z teraźniejszych poczynań :-)
kamil
Wkręca się
Wkręca się

Propsy: 5

Postprzez Cyprian » 02 Lip 2010, 10:18

Fokus , Onar , Proceente na pewno maja specyficzne głosy przez co zawsze da się ich wychwycić w kawałkach. Co do głosu piha to w ciul go nie trawie , Pjus też jest rozpoznawalny tak samo Temate , Szad , Jot , Peja
'' mam więcej pomysłów niż wody ma basen''
Awatar użytkownika
Cyprian
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez lady_quas » 02 Lip 2010, 12:31

Ale Wy macie ciężkie rozkminy...

Najbardziej irytujące: Peja (mutacja głosu go ominęła), WdoWa (te jej ciumkanie i typowo gorolski akcent, wrrr), Duże Pe, do którego w zasadzie nic nie mam, ale na dłuższą metę jest męczący. Fokus (może dlatego że rozmawiając mówi tym samym głosem, którym nawija), no i Stachursky, czyli Onar :-)

Zdecydowanie dobry głos ma PeeRZet, reszty nie umiem sobie przypomnieć... ah, no i DTC, nasz hip-hopowy Szpakowski!
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

Postprzez pawlikwrk » 04 Lip 2010, 22:06

nikt nie ma głosu jak Fokus ;)

poza nim jeszcze Jimson mega głos
"Po pierwsze dla siana, drugie dla floty"

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=6416888

Image
Awatar użytkownika
pawlikwrk
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 15

Postprzez eldoes » 05 Lip 2010, 23:18

dla mnie Procent ma zaje głos, do tego jeszcze Wudoe no i Zkibwoy. No i mój głos mi się podoba hehe
eldoes
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Olsztyn
Propsy: 2

Postprzez Sprzedawca Marzeń » 07 Lip 2010, 19:31

lady_quas napisał(a):Zdecydowanie dobry głos ma PeeRZet, reszty nie umiem sobie przypomnieć... ah, no i DTC, nasz hip-hopowy Szpakowski!

ah, bo się zaczerwienie ;)
/dtc
Awatar użytkownika
Sprzedawca Marzeń
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Zielona Góra
Propsy: 2

Następna

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości