Wątek dotyczy barw głosu raperów, tudzież raperek. Być może wzbudzi on trochę kontrowersji, pewnie pojawi się wiele sprzecznych opinii różnych użytkowników. Głosy czyich raperów podobają się wyjątkowo? Którzy raperzy swoim wokalem was irytują? Czy może głos któregoś rapera nie pasuje Wam zupełnie do jego wyglądu? Który ma głos specyficzny? Itd, itp...
Osobiście uważam głos Piha za niezwykle specyficzny i bardzo mi się ten głos podoba. Oprócz tego Pyskaty ma ciekawy głos. Obecnie strasznie wkurza mnie Ostry swoim skrzeczeniem. A głos Małpy zupełnie mi do niego nie pasuje. No i Fokus za małolata, jak jeszcze był szczuplejszy, też prezentował się niepozornie względem swojego wokalu.
Autor postu otrzymał propsa
Barwa głosu
Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
20 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: Barwa głosu
Piha nie mogę strawić od paru lat. Po prostu po 30 sekundach słuchania jego tracku myszka sama przesuwa kursor w stronę małego, czerwonego X, w prawym, górnym rogu.
O.S.T.R ma fajny głos w paru kawałkach a w paru strasznie "skrzeczący".
Głos K2 i Fokusa podoba mi się najbardziej. Jest taki przejmujący, docierający do słuchacza wprost.
Lubię jeszcze głos VNM'a, Buki, Shadyego i wielu innych. Taki lajtowy, niezdarty, naturalny.
Nie trawię Raha, choć wolę go niż Piha. Głos Onara też za bardzo nie przypada mi do gustu, choć dla niektórych jest zaletą.
pzdro
O.S.T.R ma fajny głos w paru kawałkach a w paru strasznie "skrzeczący".
Głos K2 i Fokusa podoba mi się najbardziej. Jest taki przejmujący, docierający do słuchacza wprost.
Lubię jeszcze głos VNM'a, Buki, Shadyego i wielu innych. Taki lajtowy, niezdarty, naturalny.
Nie trawię Raha, choć wolę go niż Piha. Głos Onara też za bardzo nie przypada mi do gustu, choć dla niektórych jest zaletą.
pzdro
Jeden z bardziej charakterystycznych głosów to na pewno Duże Pe i przy nim pojawia się wieele sprzecznych opinii.
"gdy są osobno więc piąty dołączam do czterech, ten który pozostałe spaja jak cement, rozwijaj go - bo to właśnie jest Twój element"
Knowledge!
Knowledge!
Dla mnie najlepsze głosy mają Fokus i Jimson
-

pawlikwrk - Ogarnia

- Propsy: 15
Jak słuchałem jeszcze częściej polskiego rapu, to strasznie jarałem się głosami:
Fokusa, Vienia, Pezeta, WFD, Onara, Sokoła, Kosiego z JWP, Tobi z INS i - na przekór hejterom - Wilka i Bilona
Czasem żałuję, że odciąłem się tak zupełnie od polskiego rapu, bo już tak wszystko pozapominałem, że nie potrafię nawet sięgnąć wstecz, by wymienić moich ulubieńców zza łebka, a co dopiero wypunktować kogoś z teraźniejszych poczynań
Fokusa, Vienia, Pezeta, WFD, Onara, Sokoła, Kosiego z JWP, Tobi z INS i - na przekór hejterom - Wilka i Bilona
Czasem żałuję, że odciąłem się tak zupełnie od polskiego rapu, bo już tak wszystko pozapominałem, że nie potrafię nawet sięgnąć wstecz, by wymienić moich ulubieńców zza łebka, a co dopiero wypunktować kogoś z teraźniejszych poczynań
Fokus , Onar , Proceente na pewno maja specyficzne głosy przez co zawsze da się ich wychwycić w kawałkach. Co do głosu piha to w ciul go nie trawie , Pjus też jest rozpoznawalny tak samo Temate , Szad , Jot , Peja
'' mam więcej pomysłów niż wody ma basen''
-

Cyprian - Wkręca się

Ale Wy macie ciężkie rozkminy...
Najbardziej irytujące: Peja (mutacja głosu go ominęła), WdoWa (te jej ciumkanie i typowo gorolski akcent, wrrr), Duże Pe, do którego w zasadzie nic nie mam, ale na dłuższą metę jest męczący. Fokus (może dlatego że rozmawiając mówi tym samym głosem, którym nawija), no i Stachursky, czyli Onar :-)
Zdecydowanie dobry głos ma PeeRZet, reszty nie umiem sobie przypomnieć... ah, no i DTC, nasz hip-hopowy Szpakowski!
Najbardziej irytujące: Peja (mutacja głosu go ominęła), WdoWa (te jej ciumkanie i typowo gorolski akcent, wrrr), Duże Pe, do którego w zasadzie nic nie mam, ale na dłuższą metę jest męczący. Fokus (może dlatego że rozmawiając mówi tym samym głosem, którym nawija), no i Stachursky, czyli Onar :-)
Zdecydowanie dobry głos ma PeeRZet, reszty nie umiem sobie przypomnieć... ah, no i DTC, nasz hip-hopowy Szpakowski!
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
-

lady_quas - Ogarnia

- Miejscowość: Silesia
- Propsy: 22
nikt nie ma głosu jak Fokus 
poza nim jeszcze Jimson mega głos
poza nim jeszcze Jimson mega głos
-

pawlikwrk - Ogarnia

- Propsy: 15
dla mnie Procent ma zaje głos, do tego jeszcze Wudoe no i Zkibwoy. No i mój głos mi się podoba hehe
lady_quas napisał(a):Zdecydowanie dobry głos ma PeeRZet, reszty nie umiem sobie przypomnieć... ah, no i DTC, nasz hip-hopowy Szpakowski!
ah, bo się zaczerwienie
/dtc
-

Sprzedawca Marzeń - Wkręca się

- Miejscowość: Zielona Góra
- Propsy: 2
20 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości