Welcome! Anonymous

[film] Carlito's Way aka Życie Carlita

"Inny świat zamknięty między okładkami, znaki, które stają się znaczeniami, a ja ślinię palce i przeglądam, włączam oczy i pochłaniam litery, kropki, znaki zapytania "

Moderatorzy: Hax, Kondzik

[film] Carlito's Way aka Życie Carlita

Postprzez smackey » 15 Lut 2010, 23:30

Image
http://www.imdb.com/title/tt0106519/
Director: Brian De Palma
Writers (WGA): Edwin Torres (novels) David Koepp (screenplay)
Genre: Crime | Drama | Thriller
Awards: Nominated for 2 Golden Globes. Won Silver Ribbon

Al Pacino, Sean Penn plus w nie najgorszej formi De Palma. dla mnie film lepszy od skarfejsa. i ten akcent Pacino hmmm miód dla uszu :D sean penn niesamowita kreacja można go nie skojarzyć jak się nie przypatrzy ;) muzyka też niczego sobie, no ale przedewszystkim historia mnie urzekła. kocham ten film. 10/10

Autor postu otrzymał propsa
Awatar użytkownika
smackey
Moderator

Propsy: 9

Re: [film] Carlito's Way aka Życie Carlita

Postprzez lady_quas » 15 Lut 2010, 23:53

Świetny film, świetna obsada, soundtrack, jeden z moich ulubionych! Chciałam wrzucić, ale mnie ubiegłeś, props! :)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

Postprzez smackey » 19 Lut 2010, 11:32

ej co jest nikt się nie jara tym filmem ? :P toż to klasyk jest. nawet leszek i afronci rapowali o tym filmie :D
Awatar użytkownika
smackey
Moderator

Postprzez Mirahz » 20 Lut 2010, 17:15

smackey napisał(a):Al Pacino, Sean Penn plus w nie najgorszej formi De Palma. dla mnie film lepszy od skarfejsa. i ten akcent Pacino hmmm miód dla uszu :D sean penn niesamowita kreacja można go nie skojarzyć jak się nie przypatrzy ;) muzyka też niczego sobie, no ale przedewszystkim historia mnie urzekła. kocham ten film. 10/10

Film b. dobry, ale wg. mnie 10/10 to lekka przesada. Ogólnie produkcję oceniam na 8,5/10. No tutaj rzeczywiście można nie skojarzyć Seana Penn'a i pomylić go z Sean'em Paul'em ;) Też wolę Carlito's Way od Scarface'a.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Postprzez rymas » 06 Mar 2010, 20:49

genialny film, uwielbiam Ala Pacino i gangsterskie filmy ;)
wiesz jak jest zajawka mam moc jak trotyl
jeden lubi browar. drugi jak mu śmierdzą stopy.

[Artykuł] Dobry rap to punk rock, nie ma go w radio
[Recenzja] Keith Murray – The Most Beautifullest Thing in This World
Awatar użytkownika
rymas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: zDolnyŚląsk/DDZ

Postprzez kamil » 26 Kwi 2010, 15:29

Właśnie w końcu zabrałem się za całą filmografię Pacino. Zostało mi z 10 produkcji ;-) A Życie Carlita to z pewnością jeden z najlepszych filmów kina gangsterskiego, a także Pacina ;-) Jeden z pierwszych z Alem jaki widziałem, jeden z moich ulubionych siłą rzeczy ;-) Polecam każdemu miłującemu gangsterskie kino i nie tylko ;-)

Opowieść o tym, jak to trudno wycofać się z gry, do której niestety się tylko wchodzi. Podobny wątek był w Ojcu Chrzestnym III, który to jest epopeją amerykańskiego kina i chyba na zawsze będzie przylepiony do Ala Pacino :-P Choć jako Carlito pokazał się z innej strony, w sumie jak w każdym jego filmie ;-)

PS. Dla fanatyków, chcących obejrzeć całość Ala Pacino, nie polecam Zadania Specjalnego. Film dla ludzi o mocnych nerwach, o bardzo mocnych. W Finlandii zakazano nawet ocenzurowanej wersji :shock:
kamil
Wkręca się
Wkręca się

Propsy: 5

Wróć do Czytałem, oglądałem, polecam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości