Welcome! Anonymous

[książka, postać] Charles Bukowski

"Inny świat zamknięty między okładkami, znaki, które stają się znaczeniami, a ja ślinię palce i przeglądam, włączam oczy i pochłaniam litery, kropki, znaki zapytania "

Moderatorzy: Hax, Kondzik

[książka, postać] Charles Bukowski

Postprzez venea » 13 Lip 2010, 15:29

Do tej pory przeczytałam tylko jego dwie książki " Z szynką raz!" i "Faktotum" . Mnie się podobały i sądzę, że książki te są bardziej odpowiednie dla mężczyzn z powodu wulgarności i szczegółowo opisywanych jego doświadczeń seksualnych. Tak czy siak, polecam :).
Dla osób bardziej zainteresowanych jego postacią i twórczością: http://pl.wikipedia.org/wiki/Charles_Bukowski
Awatar użytkownika
venea
Początkujący
Początkujący

Propsy: 1

Re: [książka, postać] Charles Bukowski

Postprzez Hax » 13 Lip 2010, 21:03

Mam takie wrażenie że sporo osób czyta teraz Bukowskiego, ale w dużym stopniu pod wpływem tekstów Mesa, nie to żebym to krytykował, ale zrobiła się w pewnym sensie moda na tego typu literaturę. Nie mniej również polecam, ja jakiś czas temu miałem okazje przeczytać jedynie - "Kobiety" i "Z szynką raz!"
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Postprzez smackey » 14 Lip 2010, 00:39

czytałem dwie, bez podjary ogólnie i z tego co mi było dane sprawdzić to zapiski starego świntucha >> listonosz

ps. moda na bukowskiego jest od około 10 lat ;)
Awatar użytkownika
smackey
Moderator

Propsy: 9

Postprzez Hax » 14 Lip 2010, 09:25

może i tak, ale na fali tekstów Mesa, jest to teraz dużo bardziej zauważalne
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Wróć do Czytałem, oglądałem, polecam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości