Zdazyliscie pewnie zauwazyc, że weszła moda na digipacki. Co o nich sądzicie? Wolicie je od zwykłych pudełek?
Propsy przyznane za post: 3
digipack vs plastikowe pudełko
24 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
digipack vs plastikowe pudełko
Sprzedam: Pezet - Muzyka Poważna, pierwsze wydanie UŻYWANA
Sprzedam: O.S.T.R. INSTRUMENTALS/Tylko dla dorosłych NOWA W FOLII
Kaff-L: Czarna Krew: NOWA
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17321934
-

gtttt - Ogarnia

- Propsy: 38
Re: digipack vs plastikowe pudełko
digipack jest fajny, jak go nie odfoliujesz, ładnie prezentuje się na półce, ale nie należy do specjalnie wytrzymałych. Jak płyta jest mocno eksploatowana (np. w samochodzie) to długo nie 'przeżyje' - w tej kwestii znacznie wygrywa klasyczny box....
Za to biorąc pod uwagę efektowność wydania albumu to ładnie przygotowany digipack bije o głowę zwykłe pudełka (patrz. np. Ortega Cartel, zarówno 'Nic się nie dzieje' jak i 'Lavorama' są mistrzowsko wydane w digipacku i chyba najlepiej prezentują się na mojej półce
)
Autor postu otrzymał propsa
Za to biorąc pod uwagę efektowność wydania albumu to ładnie przygotowany digipack bije o głowę zwykłe pudełka (patrz. np. Ortega Cartel, zarówno 'Nic się nie dzieje' jak i 'Lavorama' są mistrzowsko wydane w digipacku i chyba najlepiej prezentują się na mojej półce
-

Hax - Administrator

- Miejscowość: Żagań
- Propsy: 19
-

Sprzedawca Marzeń - Wkręca się

- Miejscowość: Zielona Góra
- Propsy: 2
digipack Quiza ma np. na odwrót wydrukowane napisy na krawędzi płyty, tak, że jak się ją włoży w stojak na płyty to napisy są do góry nogami... digipacki ogólnie są ładne, ale wole jednak klasyczne plastikowe pudełka z tego względu, że książeczki są w środku 
Sprzedam: Pezet - Muzyka Poważna, pierwsze wydanie UŻYWANA
-

gtttt - Ogarnia

- Propsy: 38
nie mam zadnego digi.. nie wiem;p
- 4element
- Początkujący

planet luc mial spoko digipack. ale ogolnie tez raczej jestem za klasycznymi pudelkami.
Hax napisał(a):digipack jest fajny, jak go nie odfoliujesz, ładnie prezentuje się na półce, ale nie należy do specjalnie wytrzymałych. Jak płyta jest mocno eksploatowana (np. w samochodzie) to długo nie 'przeżyje' - w tej kwestii znacznie wygrywa klasyczny box....
W pełni popieram Haxa. Rzeczywiście digipack potrafi się tak zniszczyć, że głowa mała...
gtttt napisał(a):digipack Quiza ma np. na odwrót wydrukowane napisy na krawędzi płyty, tak, że jak się ją włoży w stojak na płyty to napisy są do góry nogami... digipacki ogólnie są ładne, ale wole jednak klasyczne plastikowe pudełka z tego względu, że książeczki są w środku
W digipackach też zdarzają się tzw. książeczki, przykładem jest choćby płyta Pyskatego.
4element napisał(a):nie mam zadnego digi.. nie wiem;p
No to po co wypowiadasz się w tym temacie?
Jeśli kupować płyty jedynie po to, żeby "wyglądały", no to zdecydowanie jestem za digipackami, ale tak jak mówię, to jest raczej opcja dla kolekcjonerów. Jednak jeśli muzyki słucha się z oryginalnych nośników, to praktyczniejsze są plastikowe pudełka, bo są wytrzymalsze i dlatego też je osobiście preferuję.
-

Kondzik - Moderator
- Miejscowość: Radom
- Propsy: 23
wolałbym albo same digi albo same boxy. Denerwuje mnie taka różnorodność pudełek
Wiesz tomek, rzeczywiście trochę głupio to się prezentuje, gdy na półce/stojaku są przemieszane digipacki i plastiki, ale nikomu nie dogodzisz. Jeden woli digi, drugi pudełka tradycyjne. W takiej sytuacji propsuję tych, którzy wydają równocześnie te powiedzmy: "edycje limitowane" w digipackach oraz normalne w zwykłych opakowaniach.
-

Kondzik - Moderator
- Miejscowość: Radom
- Propsy: 23
Mam płytę pjusa i proceente w digi i jeśli chodzi o wygląd to najlepiej mi się na nie patrzy są estetyczne. Minus jest taki ze jak rozwali ci się digipack to już nie naprawisz a w plastikowych wystarczy pójść do kiosku u masz nowe jeśli na starym są jakieś pęknięcia. Osobiście też wolę tradycyjne plastikowe pudełko.
'' mam więcej pomysłów niż wody ma basen''
-

Cyprian - Wkręca się

24 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości