Welcome! Anonymous

Duże Pe / Kixnare - Zapiski z życia na terytorium (2010)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Duże Pe / Kixnare - Zapiski z życia na terytorium (2010)

Postprzez gtttt » 18 Lut 2010, 18:28

Image

'Zapiski z Życia na Terytorium Wroga' to trzeci hip-hop'owy (a dziesiąty w ogóle) długogrający album Dużego Pe. Składniki? 37 minut doskonałej muzyki wyprodukowanej przez Kixnare'a plus stylowy, dojrzały rap Dużego Pe. Tekstowo - bez kawałków o niczym, z próbą zerknięcia w głąb siebie i trzeźwego spojrzenia na świat wokół nas. Bez gości. Muzycznie - w charakterystycznym dla Kix'a stylu, przywodzącym na myśl skojarzenia z produkcjami złotej ery jakie tworzyli m.in. The Ummah, Pete Rock, czy Diamond D. O skrecze i cuty na najwyższym poziomie album wzbogacił DJ Ike. Całość doskonale zrealizował oraz uzupełnił partiami instrumentów i wokali Piotr 'Mista Pita' Zabrodzki.

01. "Otwarcie"
02. "Więcej"
03. "Noc Taka Jak Ta"
04. "Bela Lugosi Zmarł"
05. "Problemy"
06. "Prosta Historia"
07. "Ukojenie"
08. "Prąd"
09. "Kix's Jazz"
10. "N'euforia"

Wg mnie bardzo dobra produkcja, świetne, klimatyczne bity Kixa+dobre teksty, jeszcze lepiej nawinięte. Szczerze polecam tę płytkę. kawał dobrego rapu. pozdro

Autor postu otrzymał propsa
Sprzedam: Pezet - Muzyka Poważna, pierwsze wydanie UŻYWANA
Sprzedam: O.S.T.R. INSTRUMENTALS/Tylko dla dorosłych NOWA W FOLII
Kaff-L: Czarna Krew: NOWA

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17321934
Awatar użytkownika
gtttt
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 38

Re: Duże Pe - Zapiski z życia na terytorium wroga

Postprzez rlk120 » 18 Lut 2010, 18:56

No dobra płyta.

Klimatyczne bity + nawijka Pe...
Nic więcej nie trzeba dodawać :D
Awatar użytkownika
rlk120
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez Michał_B » 18 Lut 2010, 21:59

ja się jaram jak młody pelikan i wybieram się by zakupić oryginał. Mega życiowa płyta. Z innej strony Pe się pokazał, ze strony takiego wkurwionego, prawdziwego człowieka. Bez zbędnego owijania, chyba że idzie o wersy o miłości itp. jak np cały kawałek Noc Taka Jak Ta, czy jakoś tak. Świetnie nawinięte, nieziemskie tekstowo, metafory po prostu niesamowite ... naprawdę ogromny plus, dla Kixa, Mista Pita i Pe za tą produkcję... Ciekaw jestem co z Cisza&Spokój bo kiedyś na MS Duże Pe miał, że będzie druga ich płytka a teraz cichoo jest o tym ...
Michał_B
Początkujący
Początkujący

Postprzez gtttt » 18 Lut 2010, 23:40

Ciszy i Spokój nie będzie. Pe jest skłócony ze Spoxem. Materiał miał wyjść przed wakacjami 2009... Zamiast tego mają wyjść kolejne 2 projekty DużePe/producent w 2010 jeśli Pe znajdzie troche czasu... Mają one być w zupełnie innym klimacie niz "zapiski z życia.." także zobaczymy co z tego wyjdzie.

Autor postu otrzymał propsa
Sprzedam: Pezet - Muzyka Poważna, pierwsze wydanie UŻYWANA
Sprzedam: O.S.T.R. INSTRUMENTALS/Tylko dla dorosłych NOWA W FOLII
Kaff-L: Czarna Krew: NOWA

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17321934
Awatar użytkownika
gtttt
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 38

Postprzez Kondzik » 19 Lut 2010, 06:29

Dawno się pokłócili?
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Postprzez Michał_B » 19 Lut 2010, 18:33

Szkoda, że się pokłócili. Bo nieśli w kawałkach tyle energii, że szok. A co do projektów Duże Pe/Producent. To jarałbym się jak młody pelikan, gdyby Pe na moim bicie chciał pojechać... ale to i tak nie realne :) więc yeba* to :D
Michał_B
Początkujący
Początkujący

Re: Duże Pe / Kixnare - Zapiski z życia na terytorium (2010)

Postprzez eN » 19 Lut 2010, 20:28

Abstrahując od młodych i starszych pelikanów, bardzo lubiłem Sinus jak wyszedł oraz Ciszę i Spokój [nie tylko jak wyszła, bo wciąż ją lubię], ale do tego albumu nie mogę się przekonać.
Nie, żeby był zły - broń Boże. Ale strasznie brakuje mi czegoś. Trochę w tekstach, trochę w bitach. Po prostu...
Awatar użytkownika
eN
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez Michał_B » 20 Lut 2010, 07:19

Wiem o co Ci chodzi. Ja na początku po przesłuchaniu promo nawet nie chciałem jej ściągać. Ale później rozkminiłem, że Pe nie da jakiejś chu*owizny na legalu. Więc pomyślałem by jeszcze raz przesłuchać. I się zajarałem. Ale tez było mi się ciężko przestawić na taki 'nowy' styl w tekstach - i nie chodzi mi tu o rymy ABAB, tylko o sposób przedstawiania faktów. Jak wspomniałem wyżej, ten prawdziwy do bólu styl mi się podoba :)
Michał_B
Początkujący
Początkujący

Postprzez eN » 20 Lut 2010, 11:46

Nie zrozum mnie źle, przesłuchałem ten album już około pięciu razy w całości i nie w całości. To jeden z moich ulubionych artystów, a takim zawsze staram się dać drugą, czwartą i dziesiątą szansę. Cały czasu uważam że to bardzo dobry materiał na wysokim poziomie ale też cały czas czuję niesprecyzowany niedosyt i niedobór.. czegoś ^.^'
Awatar użytkownika
eN
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez Michał_B » 20 Lut 2010, 21:34

Rozumiem to :) ja czekam na kolejne produkcje Pe. :D bo się jaram fest nim, że tak pozwolę sobie napisać ;)
Michał_B
Początkujący
Początkujący

Następna

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości