Eldo - Zapiski z 1001 nocy (2010)
Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Eldo\Returners - Zapiski z 1001 nocy [2010]
Teledysk mi nie podszedł, za to kawałek jest całkiem niezły. [2]
Podbijam temat, bo płyta się już ukazała. I ciekaw jestem co o niej myślicie.
Jara mnie fakt, że Eldo w końcu dostał bity które są gorące, że tak to okręślę. Po trochę przymulającym "Nie Pytaj o Nią" jakiś powiew świeżości jest. Kolejną rzeczą do jakiej mogę się przyczepić to lokalny patriotyzm, który po 5 kawałkach trochę zaczyna wkurzać. Jak dla mnie płytka zaraz po 27 El Dogga.
Jara mnie fakt, że Eldo w końcu dostał bity które są gorące, że tak to okręślę. Po trochę przymulającym "Nie Pytaj o Nią" jakiś powiew świeżości jest. Kolejną rzeczą do jakiej mogę się przyczepić to lokalny patriotyzm, który po 5 kawałkach trochę zaczyna wkurzać. Jak dla mnie płytka zaraz po 27 El Dogga.
-

NiePerDoll - Początkujący

Odsłuchałem ją o 6:30 po nieprzespanej nocy, ale trafiła do mnie mimo wszystko. Lokalny patriotyzm? "Miejski folklor" to masakra, jeden z najlepiej przewiniętych utworów o Warszawie w historii polskiego rapu 
Ogólnie płytą się jaram, pokazała, że ten człowiek raczej się nie wypala w przeciwieństwie do niektórych i konsekwentnie idzie do przodu
Emanuje z niej dużo miłości, szacunku, prawd o CAŁOŚCI kultury hip-hop, a także właśnie mała ojczyzna i inne refleksyjne mądrości, ukryte prawdy. Nierzadko cofałem, żeby dokładniej się wsłuchać i zrozumieć, ale być może było to winą pory, jaką wybrałem sobie na odsłuch
Brzmienie Returnersów ostatnio coraz częściej słyszalne na rodzimych produkcjach, stają się popularni. Ja ich mało słyszałem, ale tu raczej nie zawiedli
Brzmią w iście nowojorskim stylu, tak jak lubię. Propsy 
Ogólnie płytą się jaram, pokazała, że ten człowiek raczej się nie wypala w przeciwieństwie do niektórych i konsekwentnie idzie do przodu
Album zakupiłem przed wczoraj - bo po uprzednim ściągnięciu go z netu spełnił moje oczekiwania w 100 procentach! Eldo na bitach Returnersów, brzmi świetnie i niezwykle świeżo. Warszawski raper zaskoczył mnie dużą żywiołowością albumu, ale nie brakuje na nim również typowych dla Eldoki kawałków spokojniejszych, głębszych i mocno refleksyjnych. Singiel "Pożycz mi płuca" absolutnie nie zdradza zawartości "Zapisków 1001 Nocy"; jest za to ich znakomitym uzupełnieniem i jedną ze znakomitych elementów układanki. Ten album - to bardzo wysoko postawiona poprzeczka w polskim rapie. Płytka według mnie pozostawia w tyle wszelkie rapowe wydawnictwa z polskiej sceny ostatnich kilku miesięcy. Brawo!! Gorąco polecam!
- murzynek
- Początkujący

Sympatycznie się słuchało. Co jest dużą zasługą warstwy muzycznej. Ale nie tylko.
-

eN - Wkręca się

Właśnie ukazał się klip do "Jamu": http://www.youtube.com/watch?v=_LggyT97Xn4
-

Kondzik - Moderator
- Miejscowość: Radom
- Propsy: 23
Re: Eldo - Zapiski z 1001 nocy (2010)
Ta płyta jest świetna. Bardzo mi się podoba. Jaram się chyba każdym kawałkiem.
-

hhtpgs - Początkujący

- Miejscowość: Kielce
Re: Eldo - Zapiski z 1001 nocy (2010)
Płyta spoko, ale albumu "27" nie pobiją nawet Zapiski
Dobrze się jej słucha, tyle.
' kciuk w górę TEJ, to moja druga ksywa,
pokochaj życie tak jak Mafia Syntetyczna! '
pokochaj życie tak jak Mafia Syntetyczna! '
19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości