Funk & Soul
Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
Re: FUNK!!!!!!
to tez napisalem 
-

cZm - Wkręca się

- Miejscowość: am Stadt
- Propsy: 10
mylne założenia z tymi bębenkami, z tą kobietą też.. :)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
-

lady_quas - Ogarnia

- Miejscowość: Silesia
- Propsy: 22
fakt naukowo udowodniony jest tkai, ze dawniej plemiona w czasie "imprez" (czesto do rytmu wlasnie bebna) przekazywaly sobie wiedze. Szaman jako najmadrzejszy pelnil role mistrza ceremonii i to on wlasnie "rapowal" - 
Autor postu otrzymał propsa
-

cZm - Wkręca się

ja jo wiem, jo wiem :) funk ma podobnie rozbudowaną linię rytmiczną, co nie zmienia faktu, ze funk wzial sie m.in z nowoorleańskich rytmów :) ale masz propsa !
btw. ten cytowany kawałek to kawałek mojego artykułu, żeby nie było, że się posługuję internetem :P
btw. ten cytowany kawałek to kawałek mojego artykułu, żeby nie było, że się posługuję internetem :P
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
-

lady_quas - Ogarnia

nie wiem skad czerpalas wiedze ale ktos cie oklamal. funk jest z afryki jak temate. wszystko co napisal czm jest prawda, ale nie wspomnial ze inne partie dogrywano na organach upolowanych zwierzat (bardzo popularne do dzis: gitara bassowa z jelita antylopy czy trabka z... traby slonia)
luz tam tej luz..
tak czy siak, narodziny hh (siwadome) nastapily na przelomie lat 60/70
(kurka! swoja droga zaraz sie dowiemy, ze w erze r'n'r juz ktos rapowal albo, ze Édith Gassion nagrala 1 rapowa piosenke..
) i wywodzi sie z ulicy, buntu, soulu, funku, jazzu.. a obecnie jest czyms z czego czerpie wielu muzykow 
teraz gdzies piszesz?
tak czy siak, narodziny hh (siwadome) nastapily na przelomie lat 60/70
teraz gdzies piszesz?
-

cZm - Wkręca się

pisałam kiedyś do metancity.com (żadna konkurencja dla 4e, jako że po czesku) i kiedyś do poratlu, do którego linka nie podam bo zły Szeryf Hax będzie do mnie celował ze swojego plastikowego pistoleciuku, powiem tylko, że chodzi o śląską scenę hip hopową... ale to stare dzieje w sumie, teraz zorbiłabym to lepiej haha ;-)
-

lady_quas - Ogarnia

moze zostan moja zona co? 
-

cZm - Wkręca się

Pietras napisał(a):nie wiem skad czerpalas wiedze ale ktos cie oklamal. funk jest z afryki jak temate. wszystko co napisal czm jest prawda, ale nie wspomnial ze inne partie dogrywano na organach upolowanych zwierzat (bardzo popularne do dzis: gitara bassowa z jelita antylopy czy trabka z... traby slonia)
czytałam tego typu opowieści, jednak nie są one do końca prawdą, niestety
@ cZm: jestem już żonaty
-

lady_quas - Ogarnia

wiadomo jackson, jackson 5, jamiroquai, prince, isaac hayes, marvin gaye, james brown, earth wind & fire, alice russell, barbara lynn, ann peebles, bootsy collins, george clinton.... z miejsca, chociaż spora częsc to bardziej soul(jakoś bardziej do mnie trafia) to kiedyś funku, disco i soulu słuchałem dużo, ostatnio trochę przestałem ale dostałem od zioma doładowanie nowych albumów to troche znów pokatuje 
ps. sprawdzajcie łąki łan z Polski
ps. sprawdzajcie łąki łan z Polski
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości