''Gangsta Funk'' wywodzący się z West Coast'u powstał na początku lat '90. Są różne opinie kto był jego ''ojcem'' jednak z większości źródeł można wyczytać że był to zespół Above the Law oraz Dr.Dre z grupą N.W.A. '92 - '96 były okresem świetności dla G-funk'u.W Polsce G-funk zapoczątkowała grupa 2cztery7 z Warszawy.
Co wy sądzicie o g-funku który styl preferujecie ten wyluzowany (np. Foesum i Eazu w którym jestem zakochany po uszy) czy raczej ten agresywny ? Jacy są wasi ulubieni artyści tego gatunku ?
G-Funk !
Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Re: G-Funk !
g funk - ewenement jeśli chodzi o rap, bezwzględnie kojarzony z zachodnim wybrzeżem....jaram się od g funk era warrena g....słucham tego do dzisiaj, co do artystów....hmmm jest tego naprawdę masa, nie mam ulubionych, nie prowadzę jakichś rankingów, bo uważam to za stratę czasu, gdy mam na coś ochotę to do tego wracam...od siebie mogę tylko zachęcić tych którzy nie mieli styczności, albo minimalna, żeby wciągnęli się w ten podgatunek.
-

piotreka83 - Początkujący

- Miejscowość: Tuplice
Nie wyobrażam sobie lata bez "słonecznego" G-Funku, zwłaszcza, że to piękna sprawa - odpalić jakiś smooth shit i czilować, każdy kto truje się KRS-One'm w lato, powinien jak najszybciej sięgnąć po dobry stuff z bogatej g-funk'owej "spuścizny"!
- Dah-Dah
- Początkujący

G-Funk w polskim wykonaniu... Tylko - Ten Typ MES !! kosa.
- Ariel4ZO
- Początkujący

Cyprian napisał(a):''Gangsta Funk'' wywodzący się z West Coast'u powstał na początku lat '90. Są różne opinie kto był jego ''ojcem'' jednak z większości źródeł można wyczytać że był to zespół Above the Law oraz Dr.Dre z grupą N.W.A. '92 - '96 były okresem świetności dla G-funk'u.W Polsce G-funk zapoczątkowała grupa 2cztery7 z Warszawy.
Co wy sądzicie o g-funku który styl preferujecie ten wyluzowany (np. Foesum i Eazu w którym jestem zakochany po uszy) czy raczej ten agresywny ? Jacy są wasi ulubieni artyści tego gatunku ?
G-funk zawsze dobry
http://www.youtube.com/watch?v=VZ2DSbq76vI
- zajawka_kipi
- Początkujący

Dla mnie lata '90 nadal sa oaza dla ucha, jesli chodzi o G-Funk. Uwielbiam Dr.Dre, Notoriousa, Snoppa i 2 paca...i Skee-Lo. Zdecydowanie preferuje tez jak sie mozna domyslec, styl soft
- butterfly
- Początkujący

Dla mnie Funk z literka G na początku jest najlepsza odmiana hip-hopu w USA jak i w Polsce.
Polecam takich Artystow jak Foesum,Vontel,Dr.Dre,Snoop Dogg,Eazy-E,Devin The Dude,Lil 1/2 Dead,Nate Dogg
Polecam takich Artystow jak Foesum,Vontel,Dr.Dre,Snoop Dogg,Eazy-E,Devin The Dude,Lil 1/2 Dead,Nate Dogg
- savas
- Wkręca się

7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości