Welcome! Anonymous

[film] Gangster aka. Hoodlum (1997)

"Inny świat zamknięty między okładkami, znaki, które stają się znaczeniami, a ja ślinię palce i przeglądam, włączam oczy i pochłaniam litery, kropki, znaki zapytania "

Moderatorzy: Hax, Kondzik

[film] Gangster aka. Hoodlum (1997)

Postprzez rymas » 06 Mar 2010, 20:53

Image
Lata 30-te.Bumpy Johnson (Fishburne) jest nie podzielnym władcą Harlemu a zarazem człowiekiem honoru i wielkiej siły charakteru. Kiedy bezwzględny Dutch Shulz (Roth) zakłóca jego panowanie serią krwawych akcji Bumpy wie, ze jedynym sposobem, aby zwyciężyć, jest walka metodami Dutcha. Wojna gangsterów zamienia się w obłędną grę, która wymyka się spod kontroli graczy. Kiedy konflikt wkracza w prywatne życie Bump'yego ten decyduje się na przeprowadzenie planu, w którym na scenę wkracza jeden z najbardziej wpływowych i uznawanych mafiosów w historii - Lucky Luciano (Garcia).

Rewelacyjny film. Jak go ogladasz to strasznie wciaga. Do tego chyba zyciowa rola Andy Garcia, przynajmniej wg mnie.
wiesz jak jest zajawka mam moc jak trotyl
jeden lubi browar. drugi jak mu śmierdzą stopy.

[Artykuł] Dobry rap to punk rock, nie ma go w radio
[Recenzja] Keith Murray – The Most Beautifullest Thing in This World
Awatar użytkownika
rymas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: zDolnyŚląsk/DDZ
Propsy: 9

Re: [film] Gangster aka. Hoodlum (1997)

Postprzez kamil » 26 Kwi 2010, 15:32

Nie ma to jak Andy Garcia w roli Vincenzo Corleone ;-)

Chociaż to oficjalnie nie potwierdzone, to film Hoodlum jest jakby prequelem American Gangster ;-)
Kto obejrzy obie produkcje powinien to zauważyć ;-)
Mimo to mnie osobiście średnio siadł Hoodlum ;-P

PS. Promowany klipem w wykonaniu Mobb Depp i Big Noyda, o identycznym tytule ;-)
kamil
Wkręca się
Wkręca się

Propsy: 5

Wróć do Czytałem, oglądałem, polecam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości