Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog [1996]
Pierwsza płyta polskiego hip-hopowego zespołu Kaliber 44, wydana w 1996 roku. Była to druga w Polsce płyta (po albumie grupy Wzgórze Ya-Pa-3) z żywym scratchingiem oraz pierwsza i jedna z dwóch płyt w stylu Hardcore Psycho Rap (obok płyty "Dom Pełen Drzwi" zespołu 3xKlan). Płyta była nagrywana za pomocą komputera Amiga.
Informacje o produkcji
Data wydania: listopad 1996 r.
Typ produkcji: album
Wytwórnia: S.P. Records
1. "Wejście" – 0:19
2. "Nasze Mózgi Wypełnione Są Marią" (słowa: Mag Magik I, produkcja: Jajonasz, Mag Magik I) – 3:50
3. "Usłysz Mój Głos" (słowa: Mag Magik I, produkcja: Mag Magik I) – 2:07
4. "Brat Nie Ma Już Miłości Dla Mnie" (słowa: Lord MM Dab, produkcja: Mag Magik I, scratche: DJ Feel-X) – 4:04
5. "Psychoza" (słowa: Mag Magik I, produkcja: Lord MM Dab, scratche: DJ Feel-X) – 4:12
6. "To Czyni Mnie Innym Od Was Wszystkich" (słowa: Lord MM Dab, produkcja: Lord MM Dab, scratche: DJ Feel-X) – 4:23
7. "Więcej Szmalu 2" (słowa: Kaliber 44, produkcja: Mag Magik I, scratche: DJ Feel-X) – 3:58
8. "Do Boju Zakon Marii" (słowa: Lord MM Dab, Mag Magik I, produkcja: Jajonasz, Mag Magik I) – 3:56
9. "Bierz Mój Miecz I Masz" (słowa: Kaliber 44, produkcja: Jajonasz, Mag Magik I, scratche: DJ Feel-X) – 4:15
10. "Plus i minus" (słowa: Mag Magik I, produkcja: Mag Magik I) – 4:55
11. "Moja Obawa (Bądź A Klęknę)" (słowa: Joka, produkcja: Rahim) – 4:01
12. "Psychodela featuring 3-X-Klan" (słowa: Jajonasz, Kaliber 44, produkcja: Rahim) – 5:48
13. "Bez Wyjścia" – 0:31