Welcome! Anonymous

[Recenzja] Keith Murray - The Most Beautifullest Thing ...

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Re: [Recenzja] Keith Murray - The Most Beautifullest Thing .

Postprzez lady_quas » 10 Maj 2010, 17:46

Wystarczy przeczytac to co napisalam, to pewnie bys sie dowiedział co mam do Twojej krytyki i że wbrew Twoim ultra błędnym przekonaniom nie bronię nikogo, tyle. ;)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

Postprzez sieah » 10 Maj 2010, 17:52

Pancze wypisałem, techniczne wersy też mogę, koncepty też :)
Na tym się zasadniczo opiera liryka, sfera pominięta przez recenzenta, co w przypadku recenzji płyt z tego akurat gatunku jest dziwne.
sieah
Początkujący
Początkujący

Postprzez lady_quas » 10 Maj 2010, 18:02

Mnie to oceniać dopiero po 20.06.2010, wcześniej będzie niesprawiedliwie wobec innych uczestników "My Philosophy II" i mimo wszystko zachęcam Ciebie do wzięcia udziału w tym konkursie, masz dużo do powiedzenia :-)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez sieah » 10 Maj 2010, 18:07

Wezmę udział, ale płyty oddam Tobie bo i tak ich nie wysłucham, czuję po wymianie zdań w temacie, że zostaniemy dobrymi kumplami.
sieah
Początkujący
Początkujący

Postprzez Hax » 10 Maj 2010, 18:12

oby tak pozytywnie zakończył się beef Peji i Parias'ów :D
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Postprzez lady_quas » 10 Maj 2010, 18:17

Haha, ale to nie był beef, tylko mała wymiana zdań.
Ja osobiście hołduję bardziej muzyce z listy konkursowej niżeli naszym polskim produkcjom, ale doceniam gest i fakt, że niebieski potwór da się lubić :) Powodzenia.

Co do Keitha, to przychylam się do postów Morta i polecam numer Murraya na wiosenne wieczory:
http://www.youtube.com/watch?v=NJA_hfC6Bjc
"in my mouth back when hip hop was hip hop, for those who don't know or forget..." :)
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez rymas » 10 Maj 2010, 19:45

Nie pierwsza to moja recenzja, wydawala mi sie dobra ale kazdy ma swoje zdanie. apropo tego co napisales to na pewno moglem to napisac to lepiej, moze i jestem w jakims stopniu laikiem w amerykanskich produkcjach bo to nie do konca sa moje klimaty jestem za mlody zeby dobrze znac ta scene, jak to wyszlo to mialem 3 lata. Zreszta zanim zaglebilem sie w scene zza oceanu to bylem ograniczony do tylko i wylacznie polskiej sceny, oraz kilku pojedynczych artystow z zagraniczy. Napisalem recenzje plyty ktora akurat przypadla mi do gustu, nie zaglebialem sie nie wiadomo jak w ilosci panczy czy tez ukonczeniu studiow przez Keitha. Moze to zle, moze i dobrze bo mialem swieze spojrzenie nie zwarzajac na opinie innych. A co do srodkow sylistycznych to wyczytalem to w innej publikacji na temat tworczosci kietha. pozdrawiam, i zycze powodzenia konkurentowi w konkursie.
wiesz jak jest zajawka mam moc jak trotyl
jeden lubi browar. drugi jak mu śmierdzą stopy.

[Artykuł] Dobry rap to punk rock, nie ma go w radio
[Recenzja] Keith Murray – The Most Beautifullest Thing in This World
Awatar użytkownika
rymas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: zDolnyŚląsk/DDZ
Propsy: 9

Postprzez lady_quas » 10 Maj 2010, 22:22

rymas napisał(a):moze i jestem w jakims stopniu laikiem w amerykanskich produkcjach bo to nie do konca sa moje klimaty jestem za mlody zeby dobrze znac ta scene, jak to wyszlo to mialem 3 lata. Zreszta zanim zaglebilem sie w scene zza oceanu to bylem ograniczony do tylko i wylacznie polskiej sceny, oraz kilku pojedynczych artystow z zagraniczy.

No i właśnie o to chodzi w tym całym "My Philosophy", żeby promować hip-hop w jego najczystszej formie i zachęcać młodych i nie tylko młodych ludzi do sprawdzania płyt jak ta, czy innych klasycznych produkcji z miejsc, gdzie 30 lat temu powstawała ta wspaniała kultura, także duży props za chęci i zaangażowanie Panie Rymas! :-)
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez Junoł » 25 Sie 2010, 17:11

Dawno temu sluchalem, ale bez wiekszej podjarki. Nie jestem jakims fanem Murray'a, ale chyba wole Enigme.
Junoł
Początkujący
Początkujący

Postprzez GRADY » 28 Lis 2011, 16:45

Nie recenzuj Klasyka. Słuchaj klasyka! Można napisać o tej płycie wiele ciepłych słów...zamiast analizować poprostu się tym jaraj -it's all!
GRADY
Początkujący
Początkujący

Propsy: 2

Poprzednia

Wróć do Zagraniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość