Welcome! Anonymous

Looptroop Rockers

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Looptroop Rockers

Postprzez boombidi » 13 Lut 2010, 16:09

Image

Wszystko na temat Looptroop Rockers, nie znasz? Poznaj - nie pożałujesz!

Świetny zespół ze Szwecji w którego skład wchodzi 3 MC's: Promoe, Supreme, Cosmic (ten utalentowany MC niestety opuścił skład w 2007 roku ale wciąż wspiera zespół graficznie oraz internetowo [tak tak Ci którzy mnie znają wiedzą już dlaczego tak go lubię ;p]) oraz producent Embee.

Grupa legendarna, grają koncerty na całym świecie, wydali cztery świetne płyty: Modern Day City Symphony, The Struggle Continues, Fort Europa, Good Things oraz bardzo ciekawe projekty solowe.

Jaram się i zawszę chyba będę chociaż ich ostatnie muzyczne pomysły nie wszystkim przypadły do gustu.

Dyskografię możecie obczaić tutaj

Przenoszę tutaj posty moje oraz lady_quas, które były zdecydowanym offtopem w temacie TOP10

lady_quas napisał(a):8. Looptroop - Fort Europa

serio fort europa z wszystkich płytek, które wydali ?? najbardziej "gorzka" płyta w ich dyskografii i szczerze jakoś rzadko wracam do tego album chociaż rzeczywiście na poziomie
Awatar użytkownika
boombidi
Administrator
Administrator

Propsy: 2

Re: Wasze TOP 10 albumów

Postprzez lady_quas » 13 Lut 2010, 16:24

No taak, masz rację, ale to chyba bardziej z "sentymentalnego przywiązania" i zdania nie zmienię :)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

ltr

Postprzez boombidi » 13 Lut 2010, 16:32

lady_quas napisał(a):No taak, masz rację, ale to chyba bardziej z "sentymentalnego przywiązania" i zdania nie zmienię :)

a jak mam tłumaczyć "sentymentalne przywiązanie"?? :)

a) pierwsza przesłuchana płyta LTR
b) po prostu lubię, trafia do mnie,
c) a co Ciebie to obchodzi boombidi brzydka szujo :lol:

Drążę temat bo jakby nie było jestem fanem wiernym chłopaków ze szwecji i wykorzystuję każdą sytuację, żeby o nich pogadać ;]
Awatar użytkownika
boombidi
Administrator
Administrator

Postprzez lady_quas » 13 Lut 2010, 16:41

No i gratuluję wspaniałego gustu! Pierwsze co słyszałam, to chyba Punx Not Dead :D
a powody mam inne i nie będziemy się nad nimi rozwodzić bo to dłuuuuuuga off-topowa historia.....
W każdym razie masz rację! (i nie mówię tu o punkcie c) :)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez boombidi » 13 Lut 2010, 17:35

lady_quas napisał(a):No i gratuluję wspaniałego gustu! Pierwsze co słyszałam, to chyba Punx Not Dead :D
a powody mam inne i nie będziemy się nad nimi rozwodzić bo to dłuuuuuuga off-topowa historia.....
W każdym razie masz rację! (i nie mówię tu o punkcie c) :)

Kurcze Punx Not Dead wyszło na kasecie chyba jeszcze w 1998 czyli już jakoś 12 lat temu, wnioskując z tego miałaś 8 - 10 lat kiedy pierwszy raz słyszałaś Looptroop Rockers?? :P
Awatar użytkownika
boombidi
Administrator
Administrator

Re: Looptroop Rockers

Postprzez lady_quas » 13 Lut 2010, 17:46

nie sluchalam LTR w wieku ośmiu lat, niestety, nie powiem Ci kiedy to było bo nie pamiętam, ale znajomy z Niemiec puścił jakąś odegraną kasetę i to był LTR, tak mi się wydaje...
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez Pietras » 13 Lut 2010, 17:48

przyznam sie bez bicia ze slyszalem tylko fort europa i good things. obie swietne, ale chyba fort europa wlasnie bardziej lubie. nienawidze porownywac albumow, nie zmuszajcie mnie. slyszalem jeszcze long distance runner, ale nie za bardzo mi sie spodobala ta plyta. poza genialnym "these walls dont lie"
Pietras
Moderator

Postprzez boombidi » 13 Lut 2010, 17:55

Pietras napisał(a):przyznam sie bez bicia ze slyszalem tylko fort europa i good things. obie swietne, ale chyba fort europa wlasnie bardziej lubie. nienawidze porownywac albumow, nie zmuszajcie mnie. slyszalem jeszcze long distance runner, ale nie za bardzo mi sie spodobala ta plyta. poza genialnym "these walls dont lie"

:ugeek: dostałeś właśnie odgórny nakaz zapoznania się przynajmniej z The Struggle Continues i producencką Płytą Embee "Tellings From Solitaria" ;] Modern Day City Symphony dużo cięższa w odbiorze jest ;)

nie sluchalam LTR w wieku ośmiu lat, niestety, nie powiem Ci kiedy to było bo nie pamiętam, ale znajomy z Niemiec puścił jakąś odegraną kasetę i to był LTR, tak mi się wydaje...

Kucze szkoda bo chciałem Cię już podziwiać hehe a tak poza tym to chyba jakaś tam reedycja tego materiału wyszła ale nie pamiętam w którym roku, świetna rzecz
Awatar użytkownika
boombidi
Administrator
Administrator

Postprzez boombidi » 13 Lut 2010, 17:58

A kto słuchał Casual Brothers ?? Szkoda że nie wyszedł z tego żaden LongPlay ;( bo materiał maił potencjał
Awatar użytkownika
boombidi
Administrator
Administrator

Postprzez lady_quas » 13 Lut 2010, 18:01

to embee+cosmic?
Trafił nam sie LTR Prychofan hehe, propsy! :)
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Następna

Wróć do Zagraniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości