Welcome! Anonymous

Lukatricks (Jajonasz) - Czarne Złoto (2010)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Lukatricks (Jajonasz) - Czarne Złoto (2010)

Postprzez Hax » 05 Lut 2010, 22:59

"Czarne Złoto" to nowa producencka płyta Jajonasza, który powraca jako Lukatricks. Data premiery albumu była wielokrotnie przekładana, ze względu na różne sytuacje życiowe ekipy Czarnego Złota, której skład pierwotnie tworzyli: Gano, Jajonasz, Joka, HST. Obecnie wszyscy wstąpili i reprezentują wytwórnię GOPSIDE. Rozpoczęcie prac nad płytą zaczęło się w 2004 roku, w tym roku powstał pierwszy track do płyty pod tytułem Popersi.

Skład Czarne Złoto zagrał kilka koncertów promocyjnych w tamtym okresie, jednak prace na jakiś czas ustały. Przy powołaniu do życia wytwórni GOPSIDE na początku 2009 roku temat Czarnego Złota powrócił. Ekipa Czarnego Złota zdecydowała, że projekt Czarne Złoto zostaje przekształcony w płytę producencką Lukatricks'a i jej pierwotna nazwa zostaje przekształcona na Lukatricks prezentuje: Czarne Złoto.

Następnie Jajonasz podjął współpracę z Juravielem, który został producentem wykonawczym tej płyty. Wspólnie postanowili skompletować materiał z Czarnego Złota i ostatecznie go zamknąć. Pierwszym etapem, było rozeznanie się z materiałem nagranym w latach 2004-2008 który znajdował się na archiwalnych dyskach w IGS Studio. Następnym krokiem było dogranie brakujących zwrotek i zaproszenie gości. Zamysłem który towarzyszył powstawaniu płyty było stworzenie "muzycznej hybrydy" pomiędzy utworami stworzonymi pierwotnie na Czarne Złoto, a nowymi kompozycjami - kluczem były nowe zwrotki - zarówno do starszych jak i zupełnie świeżych kawałków. Kilka utworów nie zostało umieszczonych na płycie, jednak umieścimy je na najbliższych produkcjach spod szyldu GOPSIDE.

Podczas powstawania płyty nie obyło się bez problemów m.in. przy aranżacji utworów, wiele bitów musiało zostać zgranych i przekonwertowanych na nowe ścieżki, ponieważ wersje nagrane wcześniej były nie kompatybilne; tutaj od razu chcielibyśmy podkreślić iż jest to jeden z powodów przesunięcia premiery płyty. Wiele beatów zostało zaaranżowanych na nowo przez Jajonasza, który urozmaicił je nadając im nowe brzmienie. Wszystko to odbywało się w nowym Studio IGS'a, dzięki któremu materiał gwarantuje zawodowy sound.

Na tą płytę składa się 14 nowych kompozycji. Trzonem warstwy lirycznej są Hst, Gano i Fokus, którzy napisali swoje zwrotki do większości utworów. Goście z poza śląska którzy zostawili swoje zwrotki na płycie Lukatricks'a to m.in. OSTR, Tede, Pih, Eldo, Smarki, Reno, Toony. Na płycie zostawili również cząstkę siebie reprezentanci GOPSIDE, tacy jak: Fokus, Mata, Gano, HST, Świtał, Moral, oraz tacy artyści z regionu jak Abradab, Gutek, SiwyDym, Bas Tajpan, Losza Vera, Mr Hide. Dodatkowo materiał został okraszony scratchami Dj Feelx'a , Dj Motyla i Dj Haem'a.

Tracklista:
1. TRIUMF - Mata, Świtał, Jajonasz, Gano, Moral, Fokus, Hst
2. TRZEBA WZIĄĆ - Joka, Jajonasz, Hst, Fokus
3. MUZYKA I ŚLĄSK - Hst, Jajonasz, Fokus, Siwy Dym
4. MÓWIĄ O MNIE W MIEŚCIE - Tede, Gutek, Gano, Fokus, Dab
5. TALAR - Hst, Bas Tajpan, Moral, Gano
6. TO CI MA DAĆ - Hst, Gano
7. PRO-TO-TYP - Gano, Mata, Fokus, Mr Hide, Jajonasz, Toony
8. ZŁAP ZE MNĄ KONTAKT - Hst, Eldo
9. JESTEM W GRZE - Jajonasz, Hst, Gano
10. NIGDY TAK - Gano, Hst, Moral
11. NIENAWIŚĆ - Hst
12. PODARUJ MI TROCHĘ SŁOŃCA - Hst, Fokus, Gano
13. MILIONY MYŚLI - Świtał, Pih, Moral, Fokus, Jajonasz
14. HISTORIA SIĘ POWTARZA (PIĄTEK) - Reno, Losza Vera, Jajonasz, Smarki, Ostr
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Re: Lukatricks (Jajonasz) - "Czarne Złoto" (2010)

Postprzez eRdoY » 05 Lut 2010, 23:50

Czy tylko mi się wydaje że ostatni track rozniesie polski zaświatek hip-hopowy?
Awatar użytkownika
eRdoY
Początkujący
Początkujący

Postprzez Moskit » 06 Lut 2010, 10:14

czekam na to od ladnych kilku lat mam nadzieje ze sie nie zawiode licze na konkrety od HST wkoncu! mimo posiadania jednego z najgorszych klipow masy ludu byly prze
Awatar użytkownika
Moskit
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Zielona Góra

Postprzez Kondzik » 06 Lut 2010, 10:33

eRdoY napisał(a):Czy tylko mi się wydaje że ostatni track rozniesie polski zaświatek hip-hopowy?

Tak, tylko Tobie się wydaje.

Dobrze, że ta płyta wreszcie wychodzi, chociaż w sumie nie podano nawet daty premiery. Ale jest tracklista, cieszy mnie występ Piha i duża liczba zwrotek Fokusa. Mam nadzieję, że do końca marca to wyjdzie.
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Postprzez Pietras » 06 Lut 2010, 11:16

liczylem ze kawalek elda bedzie z fokusem, a troche bawi mnie ze jest z hst, bo stylem chyba do siebei srednio pasuja, ale zobaczymy jak bedzie. nie wiem dlaczego, ale ludzilem sie ze bedzie wiecej zwrotek reno (rena?). i... nie mialo byc lony na plycie?
no i smuci mnie fakt obecnosci gano (gana?) w tylu kawalkach.
Pietras
Moderator

Propsy: 2

Postprzez Kondzik » 06 Lut 2010, 22:22

No kolaboracja Fo z Eldoką mogłaby wyjść interesująco. Ciekaw jestem autentyczności plotki mówiącej o tym, jakoby Eldo miał kiedyś zadzwonić do Fokusa z zapytaniem czy dogra mu się do kawałka, a Fokus miał odpowiedzieć ile za to dostanie. Jeśli to prawda to możemy mieć rozwiązanie pytania czemu Fokusa nie ma w kawałku z Eldoką. Ale to tylko domysły, równie dobrze po prostu Fokusowi temat mógł nie przypasować... Numer Leszka z HST może wyjść ciekawie, Onar też niby nie pasuje do niego, a na "Jednym na milion" wspólny kawałek panów jest moim zdaniem najlepszy z całej płyty, więc może być różnie. Co do Gana to też mnie martwi spora liczba jego zwrotek, ale nie przekreślajmy go od razu, może udało mu się nawinąć przyzwoicie.
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Postprzez atalbert » 06 Lut 2010, 22:40

Ponoć już to z eldo wyjaśniali, tak słyszałem.
Ja się nie jaram, sprawdzę z ciekawości
atalbert
Wkręca się
Wkręca się

Propsy: 1

Postprzez Pietras » 07 Lut 2010, 09:08

widze "gano" mysle "proste?" i wtedy nie moge przestac sie smiac
Pietras
Moderator

Propsy: 2

Postprzez Kondzik » 07 Lut 2010, 12:54

Ja myślę "Gano" i przypomina mi się to http://www.youtube.com/watch?v=U_sEcWfZkEA. :lol: No ale tak jak powiedziałem, nie można nikogo od razu skreślać, nawet Żurom ostatnio zaliczył jakiś progres. :D
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Postprzez Kondzik » 27 Mar 2010, 20:46

Ponoć dziś w godzinach późnowieczornych ma być klip...
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Następna

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości