Wlasnie skonczylem czytac ta ksiazke...
Powiem wam, ze teraz o wiele inaczej patrze na paktofonike i kazdy ich kawalek.
Nie wiem czy na kazdego czytelnika ta ksiazka miala taki odbior jak na mnie, ale kiedy ja przeczytalem, odczulem natychmiastowa potrzebe progressu... Kiedy pisalem tekst zaraz po przeczytaniu ksiazki niemalze sie poplakalem z radosci.
Naprawde goraco ja polecam... kazdy slyszal o Paktofonice, ale badzmy szczerzy... malo kto cokolwiek wie o tym zespole oprocz znania ich kawalkow na pamiec..
Ja sam przyznaje, ze do tej pory mialem niewielka wiedze na ich temat, ale ja poszerzylem i jestem z tego powodu niezmiernie zadowolony i zycze kazdemu tego samego.
Maciej Pisuk-Paktofonika. Przewodnik Krytyki Politycznej
POLECAM!!
Peace!
Maciej Pisuk-Paktofonika. Przewodnik Krytyki Politycznej
18 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: Maciej Pisuk-Paktofonika. Przewodnik Krytyki Politycznej
Też ją przeczytałem, w wakacje, przez jedną noc. Baaardzo mnie wciągnęła, pomimo to, że jako książka nie jest jakimś dziełem wybitnym, wolałbym, gdyby miała ona formę ciągłego opowiadania, niż scenariusza z podziałem na role. Czytając ją też czułem potrzebę poprawiania się, pisania lepszych tekstów, wkładania w wykonywanie ich całego serca. Szczególnym bodźcem była scena, kiedy Rahim udał się do Magika, chłopaki wyszli na klatkę i Mag mu doradzał i zaczął wykonywać jego tekst. Książkę polecam, mimo że, jak autor dodaje, większość scen jest po prostu symbolicznych, nie musiało być dokładnie tak jak w tekście, chodzi o sam sens.
-

Kondzik - Moderator
- Miejscowość: Radom
- Propsy: 23
mi sie wbil do glowy poglad ze to ksiega psychofanstwa, wiec nie ruszylem do tej pory. kiedys jak juz naprawde nie bede mial nic do czytania ciekawego to sie skusze. kiedys...
Wcale nie jest, jak to ująłeś, "księgą psychofaństwa". Znam ludzi, którzy nie słuchają na co dzień Paktofoniki, słuchali jej jakiś czas temu, a przeczytali tę książkę i im się podobała.
-

Kondzik - Moderator
Wbił Ci do głowy się pogląd, że to księga psychofaństwa, co jest równoznaczne z tym, że według Ciebie jest to właśnie księga psychofaństwa. Przynajmniej ja tak to odebrałem. 
-

Kondzik - Moderator
powiedzmy ze mi sie wybil ale jakis taki maly wstret pozostal, cos bardziej w tym stylu
zajebiste. Zaraz po premierze przeczytałem "na raz". Mimo wszystko, że wyobrażałem sobie właśnie tak tamte czasy warto było to przeczytać.
Działa bardzo motywująco, zajebiście się czyta takie fakty jak to, że Fokus do wieku tych...16 lat? słuchał techno.
dla mnie od razu to coś w stylu : "On zaczął w wieku 16 lat? Słuchał techno? Ja zacząłem w wieku 12 i od zawsze się tym jaram - będzie dobrze".
A scena w której Mag rzuca w błoto słuchawki Fo zapadła mi najbardziej w pamięci xd Ze względu na bardzo dużą moc demotywacji. Wręcz przestałem po tym czytać na chwilę
Zajebiste czasy...załuję tylko, że w takich sie nie urodziłem..heh...
Działa bardzo motywująco, zajebiście się czyta takie fakty jak to, że Fokus do wieku tych...16 lat? słuchał techno.
dla mnie od razu to coś w stylu : "On zaczął w wieku 16 lat? Słuchał techno? Ja zacząłem w wieku 12 i od zawsze się tym jaram - będzie dobrze".
A scena w której Mag rzuca w błoto słuchawki Fo zapadła mi najbardziej w pamięci xd Ze względu na bardzo dużą moc demotywacji. Wręcz przestałem po tym czytać na chwilę
Zajebiste czasy...załuję tylko, że w takich sie nie urodziłem..heh...
...
Ostatnio edytowany przez Toxic, 12 Mar 2010, 20:36, edytowano w sumie 1 raz
"musisz być skromny i zwykły, jak wszyscy
to syndrom Polski, wybij się wyżej a cię chwycą za kostki"
to syndrom Polski, wybij się wyżej a cię chwycą za kostki"
Toxic napisał(a): Gdyby nie Justyna pewnie nawijałby do dzisiaj.
Co masz na myśli?
-

Kondzik - Moderator
18 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Czytałem, oglądałem, polecam
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości