Welcome! Anonymous

Magierski & Tymon feat. Mały72 - Oddycham smogiem (2008)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Magierski & Tymon feat. Mały72 - Oddycham smogiem (2008)

Postprzez pawlikwrk » 01 Mar 2010, 15:56

Image

To zupełnie inne niż na "Kodexach" melancholijne i downtempowe oblicze producenckie Magiery z Tymonem na mikrofonie (obaj w wysokiej formie). Współproducentem płyty jest Mały72, na krążku pojawiają się także inni instrumentaliści. Album dla starszych i bardziej wymagających intelektualnie miłośników Hip Hopu. Jeden z utworów wyprodukował Igor Pudło ze Skalpela – jest to remiks nagrania, które w wersji oryginalnej pojawi się tylko na stronie internetowej projektu: www.oddychamsmogiem.pl

Oto co o albumie mówi Tymon: "Oddycham smogiem" to krążek, który powinien został nagrany dużo wcześniej, ale z tysiąca różnych powodów powstał dopiero teraz. Płyta do słuchania na słuchawkach, podczas nocnych powrotów z tu i tam. Płyta, na której po raz pierwszy Magierski ma okazje pokazał swoje instrumentalne kompozycje, wcześniej tworzone do szuflady - teraz uznał, że można je pokazać, właśnie na tej płycie.”

Tracklista:
1. Track12 (Szumoszmeroszepty)
2. Oddycham smogiem
3. FO98 (Waleń)
4. Chciałbym Cię spotkać
5. Hipis (W międzyczasie)
6. Biuro
7. Detox (Mam cię na języku)
8. ... ... ... ... ... ... ...
9. Oddycham smogiem V2
---------------
Dobra płyta na zajebistych bitach.
Najbardziej mi podchodzą kawałki "Oddycham smogiem", "Hipis (W międzyczasie)" i "Detox (Mam cię na języku)".
Trzeba jeszcze spropsować okładkę.
"Po pierwsze dla siana, drugie dla floty"

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=6416888

Image
Awatar użytkownika
pawlikwrk
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 15

Re: Magierski & Tymon feat. Mały72 - Oddycham smogiem (2008)

Postprzez Pietras » 01 Mar 2010, 17:19

oddycham smogiem, chcialbym cie spotkac i biuro sa spoko. reszta jakos mniej mnie przekonuje.
ale okladke, owszem, trzeba spropsowac. propsuje wiec. porpsujcie i wy, rodacy.
Pietras
Moderator

Propsy: 2

Re: Magierski & Tymon feat. Mały72 - Oddycham smogiem (2008)

Postprzez Sprzedawca Marzeń » 01 Mar 2010, 21:51

Chciałbym cię spotkać najpiękniejszy love song w polskim hip hopie
/dtc
Awatar użytkownika
Sprzedawca Marzeń
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Zielona Góra
Propsy: 2

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości