Welcome! Anonymous

Małpa - Kilka numerów o czymś (2009)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Re: Małpa - Kilka numerów o czymś (2009)

Postprzez Cyprian » 25 Lut 2010, 12:16

Płyta jest na Asfalcie , racja jak płyta z tamtego roku może być już klasykiem ? XD
'' mam więcej pomysłów niż wody ma basen''
Awatar użytkownika
Cyprian
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez Szakal » 28 Mar 2010, 20:10

Mówcie co chcecie, ale ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tej płytki. Dla mnie to zwykła przeciętna produkcja. Nie powiem że jest chujowa, ale nic specjalnego w niej nie widze. Płytka nawet nie dorównuje poziomek do takich produkcji jak choćby Chada i Pih - O Nas Dla Was...
STRONKA DLA WSZYSTKICH FANÓW SŁONIA (WSRH)

http://www.slonwsrh.pl/
Szakal
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: JGA

Postprzez Kondzik » 19 Kwi 2010, 20:03

Ma ktoś acapelle z tej płyty?;>
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Postprzez smackey » 19 Kwi 2010, 20:16

Płytka nawet nie dorównuje poziomek do takich produkcji jak choćby Chada i Pih - O Nas Dla Was...

no tak ale o nas dla was nie dorównuje poziomem nawet do takich płyt jak fisz envee - fru
Awatar użytkownika
smackey
Moderator

Propsy: 9

Postprzez kamil » 06 Lip 2010, 19:11

Ja jeszcze nie zdążyłem przesłuchać w całości, ale w większości. I uważam to za solidną produkcję. Szacunek dla twórcy za "Piąty element" i "Pamiętaj kto". Z relacji znajomych stwierdzam, że istnieją ludzie, którym przeszkadzało, że nie rozumieją w ogóle obu numerów i zaczęli trochę czytać. Ale skończyło się niestety na poczytaniu o wymienionych w tych utworach, nie węsząc dalej, po czym dalej pozostając WYŁĄCZNIE przy polskim rapie. Mimo wszystko, jednak ruszyły kogoś te numery, to cieszy ;-)

Swoją drogą ostatnio tak sobie myślałem i stwierdziłem, że takie nawoływanie do słuchania rapu z za oceanu jest nieco bezsensowne. Rozumiem, że warto wiedzieć co się działo 35 lat temu na Bronxie, ale jakby tak teraz każdy olał polski rap i poświęcił się słuchaniu tylko amerykańskiego, polskiego nie słuchałby nikt. Spuentowałbym to tak, że słuchacze niech wchłaniają ten polski rap, gdyż dla nich jest stworzony, ale twórcy MUSZĄ wiedzieć kim był Kool Herc, Grand Wizard Theodore, czy Sugarhill Gang! Sorry za offtop.

A co do tego czy przehajpowana płyta? Na pewno płyta zyskała przeogromny rozgłos, ale znam ludzi, którzy mocno płytką się jarali, a kiedy pojawiały się pierwsze odgłosy o przehajpowaniu, śmiało podpisywali się pod nimi! Ja zamiast to roztrząsać wolałbym usłyszeć kolejną produkcję na podobnym poziomie ;-) Miałem okazję być na jego koncercie, ludzie tak konkretnie się bawili, że momentami to przypominało pogo! Nieziemska atmosfera :-)
kamil
Wkręca się
Wkręca się

Propsy: 5

Postprzez savas » 22 Sty 2012, 17:36

Jest jaranko jak z Polski do Glasgow :) Ma w sobie to coś ... najlepszy kawałek wyjeżdzam by wrocic.
savas
Wkręca się
Wkręca się

Poprzednia

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości