Welcome! Anonymous

Matura

"kiedy deszcz nie pada i wody coraz mniej, co mówię na to ja? - KONEWKA!"

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Re: Matura

Postprzez alice23 » 24 Wrz 2011, 18:46

Ja już wybrałam, nie ma się co rozwodzić i zastanawiać xD
"Zanalizuj język tekstów hip-hopowych odwołując się do wybranych przykładów"
Najwyżej zmienię, czas jest do 7 lutego 8-) do moich urodzin :D
i tak sobie myślę, czy czasem każde województwo nie ma innych tematów?? bo nie pamiętam by na mojej liście był ten temat "Między sztuką a wandalizmem. Sens i język graffiti. Omów temat na wybranych przykładach." :(
Kochaj albo rzuć, dokonaj albo gin
Cokolwiek czynić masz czyń
Te sentencje jak hymn grają wnętrzem mym
Pomimo dezaprobaty min
Awatar użytkownika
alice23
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Żagań
Propsy: 7

Postprzez mario1447 » 24 Wrz 2011, 19:20

Bardzo możliwe. Wynika z tego, że w Lubuskiem (dobrze mówię?) macie troszkę fajniejsze tematy niż na Mazowszu...
A tak nawiasem to przez ostatnie kilka godzin od napisania poprzedniego posta stwierdziłem, że jednak osiądę przy poezji śpiewanej. ;) Bezpośrednią przyczyną było znalezienie przeze mnie kompaktu z pieśniami Wołodje Wysockiego. :) Może jakoś uda mi się w te tematy przemycić troszkę informacji o Pablopavo i "jego" Ludzikach ;)
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez alice23 » 25 Wrz 2011, 10:54

Tak lubuskie;)
Fajny ten temat z tą poezją śpiewaną, właśnie my mieliśmy coś podobnego "Muzyczna interpretacja dzieła literackiego. Dokonaj analizy i interpretacji odwołując się do stosownych utworów poetyckich i muzycznych" też się nad tym długo zastanawiałam.
Teraz żałuję z jednej strony, że nie podałam w tamtym roku jakiś propozycji własnych tematów ... ;/
Pomimo dezaprobaty min
Awatar użytkownika
alice23
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez mario1447 » 24 Lis 2011, 16:41

A tak z innej beczki. Pisaliście już próbne matury? ;)
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez Kondzik » 24 Lis 2011, 23:26

Pisałem z polski, matematykę i rozszerzony angielski, jutro historia, jak będę miał 10% to będzie dobrze. :D
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Postprzez mario1447 » 25 Lis 2011, 00:10

Ja w tym tygodniu machnąłem tylko podstawy... Z matmy miałem 40%, z polskiego nie mam wyników ale wiem, że nie zdałem bo nawet nie chciało mi się rozpocząć wypracowania (a to wszystko przez to, że przez godzinę spałem na ławce ;) a angielski dopiero sprawdzają. Jeszcze czeka mnie historia, geografia, wos i rozszerzenie do polskiego ;)
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez Wyższe_Dobro » 26 Lis 2011, 18:16

proste były te matury
Wyższe_Dobro
Początkujący
Początkujący

Postprzez alice23 » 06 Sty 2012, 23:54

właśnie nie były trudne, ale poszło jak poszło, z matmy też miałam coś koło 40% ;| nie cierpię tego przedmiotu i nie wiem co to będzie w maju ... z polskiego i z wosu nawet dobrze mi poszło xD teraz będzie hard bo matury z CKE się zbliżają xD czyli "przedsmak" maja
Pomimo dezaprobaty min
Awatar użytkownika
alice23
Wkręca się
Wkręca się

Postprzez lady_quas » 07 Sty 2012, 20:41

tak sie zastanawiam po kiego czorta wybieracie tematy typu hip-hop albo graffiti na maturze ustnej? pasja pasją, ale polonistki to france i albo ich to nie interesuje, albo są temu zupełnie przeciwne (wiadomo raperzy to bandyci, a grafficiarze to wandale). sami sobie kłody pod nogi rzucacie. język polski to mickiewicz i gombrowicz, albo inny reymont, nuda, ale to kręci polonistki, a matura to tylko taki przejściowy egzamin o którym w czerwcu już nikt nie będzie pamiętał, liczą się procenty, that's all about ;)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

Postprzez mario1447 » 08 Sty 2012, 07:36

To też zależy od poloniski ;) W mojej szkole polonistki uwielbiają Kazika Staszewskiego, a tak się składa, że jego również mogę uwzględnić w mojej pracy o poezji śpiewanej ;)
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hydepark

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości