Matura
33 posty(ów)
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Matura
bo słuchały rokendrola jak były małe, ale żadna z nich nie jarała się bambaatą ;-)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
-

lady_quas - Ogarnia

- Miejscowość: Silesia
- Propsy: 22
Moja polonistka mnie poparła
bo powiedziała, że przynajmniej nie będzie nudno, bo w kółko się te same oklepane tematy xD i im też nie uśmiecha się słuchać cały czas tego samego
Kochaj albo rzuć, dokonaj albo gin
Cokolwiek czynić masz czyń
Te sentencje jak hymn grają wnętrzem mym
Pomimo dezaprobaty min
Pomimo dezaprobaty min
to ja jestem chyba dinozaurem
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
-

lady_quas - Ogarnia

to tym bardziej o tym świadczy :D
-

lady_quas - Ogarnia

"To o niczym nie świadczy, to nic nie znaczy".
Że tak zacytuję jednego ze "znańszych" raperów polskich.
Z tymi polonistkami to jednak jest ciężka sprawa. Czasem się człowiekowi wydaje, że z każdym dniem coraz normalniejsze ale prędzej czy później jednak ich takie wrodzone popierdolenie wychodzi... -.-
Że tak zacytuję jednego ze "znańszych" raperów polskich.
Z tymi polonistkami to jednak jest ciężka sprawa. Czasem się człowiekowi wydaje, że z każdym dniem coraz normalniejsze ale prędzej czy później jednak ich takie wrodzone popierdolenie wychodzi... -.-

Potrzebuje małej pomocy
Kojarzy ktoś jakiś wywiad albo wypowiedź albo audycję albo coś takiego, gdzie raperzy wypowiadają się na temat swoich tekstów, ich języka , zapodajcie coś
)
Pomimo dezaprobaty min
Pomimo dezaprobaty min
Ciężka sprawa z tymi wywiadami. A to koniecznie musisz mieć wywiady czy też możesz sama napisać do jakiś wybranych raperów o wypowiedzenie się na ten temat? ;>

Napisanie do jakiegoś rapera to by było coś ;D Myślałam już nad tym i zastanawiałam się do kogo by tu można napisać, żeby potraktował to poważnie
i odpisał ale ... nie wiem. Przejrzałam też sterty różnych wywiadów, audycji, ale to jest dość oczywiste, dlatego nikt na ten temat raczej nic nie mówi
A tezę, że raperzy opierają swoje teksty na przemyśleniach, obserwacjach otoczenia w którym żyją i stykają się na co dzień i takie tam, muszę potwierdzić cytatem 
Pomimo dezaprobaty min
Pomimo dezaprobaty min
To ja się chciałam pochwalić ...
jest max z ustnej !
:D
Pomimo dezaprobaty min
Pomimo dezaprobaty min
33 posty(ów)
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości