Welcome! Anonymous

[film] Mo' Better Blues

"Inny świat zamknięty między okładkami, znaki, które stają się znaczeniami, a ja ślinię palce i przeglądam, włączam oczy i pochłaniam litery, kropki, znaki zapytania "

Moderatorzy: Hax, Kondzik

[film] Mo' Better Blues

Postprzez lady_quas » 11 Lut 2010, 00:44

PL: Czarny blues
Reż.: Spike Lee
Rok: 1990
Obsada: Denzel Washington, Wesley Snipes, Spike Lee, Samuel L. Jackson i in.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=G7m3HjwsWg4

Poza tym, że Lee to jeden z moich ulubionych twórców, to polecam ze względu na obsadę, sountrack (Branford Marsalis Quartet!), klimat i genialną opowieść o miłości do muzyki.

"film Spike'a Lee w którym Denzel gra na trąbce.." ;)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

Re: [film] Mo' Better Blues

Postprzez Mirahz » 11 Lut 2010, 01:20

Film dobry, mam go jeszcze na VHSie* ;) zresztą jak większość produkcji Spike'a. Właśnie Branforda Marsalisa zacząłem kojarzyć po tej produkcji.

* http://pl.wikipedia.org/wiki/VHS dla młodszych forumowiczów :)
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Postprzez ObiKenobi » 11 Lut 2010, 10:15

Film całkiem wporządku, nie jest jakąś wielką rewelacją, widzialem w sumie tylko raz i jak narazie nie wracam do niego :), Denzel całkiem przywoicie, ale wole go w innych rolach :P, większą furore zrobił na mnie Wesley Snipes którego akurat nie trawie heheeh, w sumie jakos bardziej mi leży film "Ray" :).
ObiKenobi
Początkujący
Początkujący

Postprzez lady_quas » 11 Lut 2010, 11:28

true true, ale Ray to juz Hackford, poza tym biografia geniusza, klasa sama w sobie :)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez smackey » 11 Lut 2010, 11:42

jeden z lepszych filmów lee. klimat jest na najwyzszym poziomie, szkoda w sumie trochę, że spike lee jest mocno nie doceniany w mejstrimie filmowym bo przy 'super hitach' do tvn też by się sprawdził (np. Inside Man)
Awatar użytkownika
smackey
Moderator

Propsy: 9

Postprzez lady_quas » 11 Lut 2010, 11:56

Na tym jego urok polega ;>
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez smutny_klaun » 11 Lut 2010, 14:37

jeden ze słabszych filmów ze starej szkoły spike lee. Ta skurwysyńska kreacja danzela przyciąga uwagę, ale zdecydowanie bardziej podobały mi się jego role w malcolmie x i w he got game.

Ogólnie polecam by obejrzeć ten film. Chociażby po to żeby zrozumieć o co biega w tym teledysku - http://www.youtube.com/watch?v=NGXBX9MKnxY
Awatar użytkownika
smutny_klaun
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Eternia

Wróć do Czytałem, oglądałem, polecam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości