Welcome! Anonymous

Platynowe płyty / Platyna dla GrubSona

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Platynowe płyty / Platyna dla GrubSona

Postprzez mario1447 » 30 Wrz 2011, 19:24

Image

W minioną sobotę katowicki MegaClub wkroczył w „dorosłość”, świętując swoje osiemnaste urodziny. Klubowy jubileusz uświetnili swoimi występami między innymi Diox & Returners, Sobota, Jarecki i BRK oraz GrubSon, który (dzięki Wam) miał również prywatne powody do świętowania.

Podczas imprezy GrubSonowi oficjalnie wręczono platynową płytę za album „Coś Więcej Niż Muzyka”. Zatrzymując się w patetycznym punkcie kulminacyjnym, wróćmy na moment do początku roku, kiedy nikt do końca nie wiedział, czego będzie można się spodziewać po wydaniu płyty. Pierwsze prognozy szybko wykazały, że temperatura będzie coraz wyższa. Materiał ten był popularny jeszcze zanim trafił do słuchaczy, a na kilka dni przed premierą trafił na drugie miejsce listy Top 50 w Empiku. Płyty znikały z salonów w takim samym tempie, jak bilety na koncerty z punktów sprzedaży. W ciągu ośmiu miesięcy album „Coś Więcej Niż Muzyka” kupiło tylu z Was, że zasłużył na platynę. Dziękujemy za wsparcie i mistrzowską energię na koncertach.

Z mojej strony dodam tylko, że pozostaje tylko pogratulować Grubsonowi. ;)

P.S.: Ktoś kojarzy, którzy jeszcze raperzy dostali platynową płytę?
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 7

Re: Platynowe płyty / Platyna dla GrubSona

Postprzez Kondzik » 03 Paź 2011, 09:05

Platynowe płyty dostali jeszcze Peja za "Na legalu?", O.S.T.R. za "Tylko Dla Dorosłych" i Slums Attack za album "Reedukacja". Sam przyczyniłem się do zyskania platyny przez Grubsona - mam swój egzemplarz "Coś Więcej Niż Muzyka". Ciekaw jestem w jaki sposób naliczana była sprzedaż - 1 pudełko jako 1, 2 czy 3 CD... Jeśli jako 1 to Grubson sprzedał 30 tys. albumów, jako 2 - 15 tys., jako 3 - tylko 10 tys...
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Postprzez mario1447 » 27 Lis 2011, 21:18

Ja swój pozyskałem bodaj w niecały miesiąc po premierze i od razu tego samego dnia zdobyłem na nim autograf na "przedkoncertowym" spotkaniu w California Skateshop w WWA ;]
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 7

Postprzez baxar » 28 Lis 2011, 20:28

Alboom - Liroy'a 4x platyna + Dzień Szakala (Bafangoo Cz.2) 1 platyna.
baxar
Początkujący
Początkujący

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości