A Wy macie jakieś podobne wspomnienia związane z breakiem? Może trenowaliście lub nadal trenujecie profesjonalnie?
Próbowaliście kiedyś swoich sił w breakdance?
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Próbowaliście kiedyś swoich sił w breakdance?
Dziś wspominałem sobie czasy podstawówki i przypomniało mi się jak w 4 klasie z kolegą z kl. ćwiczyliśmy breakdance, oczywiście amatorsko. On był zajarany rapem, a konkretniej Peją, często podśpiewywał sobie jego teksty, głównie refreny, jak byłem u niego to po kryjomu tego słuchaliśmy, żeby jego mama nie słyszała bluzgów.
No i w tym samym czasie w szkole nauczycielka prowadziła kółko taneczne, nikt tam prawie nie chodził, ale był skład czterech kolesi o 2 lata starszych, oni właśnie ćwiczyli breakdance, również amatorsko. Mój kolega wpadł na pomysł, żebyśmy i my zaczęli to robić, no i się zajaraliśmy. Stawaliśmy na rękach, robiliśmy freeze'a, tzw. "zegarek", kręciliśmy się na bani. Stałym podkładem do naszego tańca było Gangsta Paradise. Oczywiście nie wychodziło nam to zajebiście, ale zajawkę mieliśmy straszną, tyle że krótko trwała, może ze 3 miesiące. Do teraz jednak to bardzo przyjemnie wspominam.
A Wy macie jakieś podobne wspomnienia związane z breakiem? Może trenowaliście lub nadal trenujecie profesjonalnie?
-

Kondzik - Moderator
- Miejscowość: Radom
- Propsy: 23
Re: Próbowaliście kiedyś swoich sił w breakdance?
heheh, ja kiedys cos probowalem, ale chyba nie bylem wystarczajaco dobry, a wiec przerzucilem sie na rapowanie i beatboxowanie;p
- pini
- Początkujący

- Miejscowość: Wrocław
Ja bawiłem się w breakdance również bardzo amatorsko. Mój brat za to robił to kiedyś nieco profesjonalniej a ta zajawka u mnie w mieście była naprawdę bardzo mocna. Były 2 główne składy: Crazy Street Crew i Bc Breakers + parę innych jakichś mniejszych. Zawsze duże ekipy jeździły na różnego rodzaju eventy itp. Mieliśmy nawet gości którzy byli w filmie "Blokersi" w jednej scenie jak tańczą gdzieś na bitwie. Ja sam umiałem parę kroków i coś tam ogarniałem ale nie zająłem się nigdy tym na poważnie, żałuję 
Ja kilka lat temu też ćwiczyłem, miałem ogromną zajawkę jako B-D(break dance) jak byłem małolatem to wszyscy na osiedlu jaraliśmy się tym samym, w końcu kumpel dowiedział się o break dancie i że w domu Miejskie Centrum Kulturowe jest nauka tańca. Pierwszy raz poszedł sam, na następny trening przyszło nas około 15 wtedy to nawet miejsca w sali nie było, ale atmosfera na treningach była pogrom... na koniec treningu zawsze kółeczko i każdy swoje demo pokazywał, pamiętam... dobre czasy. Teraz ćwiczy max. 5 osób, wszyscy się wykruszyli w tym ja, wiadomo ktoś zaczął palić, ktoś się z kimś pokłócił. Ostatnio poszedłem na trening sobie przypomnieć, ale jak patrze teraz na tych co zostali to żałuje, uczyłem się ponownie podstaw (six-tep, roweryk etc.) a oni cały czas na główce czy jakieś inne dobre pokazy były 
ja próbowałem ale po tygodniu prób, złamanym krzesle i skreconej kostce skonczyłem;d
- kruczek
- Początkujący

w wieku podstawówki się próbowało. A teraz jakoś mnie do tego nie ciągnie.
- savas
- Wkręca się

7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości