Welcome! Anonymous

Viape - 1 N.E. (2009)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Viape - 1 N.E. (2009)

Postprzez rymas » 09 Lut 2010, 06:32

Image

01. Viape - Fundament
02. Viape - Nonstop
03. Viape - Zyje tym na codzien
04. Viape - Clubbing
05. Viape - Restart
06. Viape - Amwitamina
07. Viape - Motion Pictures
08. Viape - Znikam (ft. Dwunasty)
09. Viape - Pytali ich juz
10. Viape - Givenchy (ft. Jeckyll)
11. Viape - Nikczemny
12. Viape - Jeden glos (ft. Tytson)

Viape - nieszablonowy duet mc/producent z Częstochowy. Ekipa łącząca tradycję z nowoczesnością.

Produkcją bitów i skreczami zajmuje się Dj Haem, znany na codzień ze współpracy z łódzkim raperem O.S.T.R, a także z realizacji i występów gościnnych na płytach takich jak m.in.: Paktofonika - "Jestem Bogiem" (singiel), Pijani Powietrzem - "Zawieszeni W Czasie I Przestrzeni", DonGuralesko - "Drewnianej Małpy Rock", Grammatik - "3", czy Magiera & L.A. - "Kodex".

Raperem w duecie Viape jest Sensej, związany z zespołem Sekend Hend, wraz z którym zagrał wiele koncertów m.in na festiwalu Heineken Open'er 2008.
wiesz jak jest zajawka mam moc jak trotyl
jeden lubi browar. drugi jak mu śmierdzą stopy.

[Artykuł] Dobry rap to punk rock, nie ma go w radio
[Recenzja] Keith Murray – The Most Beautifullest Thing in This World
Awatar użytkownika
rymas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: zDolnyŚląsk/DDZ
Propsy: 9

Re: Viape - 1 N.E. (2009)

Postprzez Kondzik » 01 Wrz 2010, 16:56

Przesłuchałem płytę i mi się wkręciła, choć nie za pierwszym razem. Bardzo dobra nawijka, choć niektórym może nie przypasować ze względu na jej szybkość, przez to trzeba bardziej się skupić na słuchaniu, ale mi to pasuje jeszcze bardziej. Minusem jest jak dla mnie podobieństwo głosu do Dużego Pe, ale to już nie jest zależne od samego Senseja. Na płycie pada dużo dobrych wersów, najbardziej w pamięć zapadło mi: "masz poglądy? jakie poglądy? zaraz, masz poglądy, czy tylko je powtarzasz?". I właśnie kawałek, z którego pochodzi ten cytat, czyli "Motion Pictures", a także "Nonstop", wkręciły mi się na tę chwilę najbardziej, ale muszę ten materiał posłuchać jeszcze dokładniej. Ogólnie polecam, rzecz naprawdę godna sprawdzenia.

Profil myspace zespołu:
http://www.myspace.com/viape

Inne projekty:
http://www.myspace.com/hurragun
http://www.myspace.com/grupash
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Re: Viape - 1 N.E. (2009)

Postprzez mlodybiedron » 03 Wrz 2010, 21:49

dobry album, nie ma tam flow jimsona ani punchy vnm'a, zobacz, dlatego ta płyta jest taka wyjątkowa. ogólnie razi słaba jakość audio, choć może i przez to ma swój wajb.
Image
mlodybiedron
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: 32-500

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości