Welcome! Anonymous

Projekt Ostry Emade - Złodzieje Zapalniczek (2010)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Projekt Ostry Emade - Złodzieje Zapalniczek (2010)

Postprzez Kondzik » 18 Lis 2010, 17:02

Image
Superduet wraca do współpracy po 5 latach przerwy. Płyta nagrana przez Ostrego w 3 dni jako aftershock wspólnego koncertu O.S.T.R. (rap) i Emade (sampler) we wrocławskiej "Bezsenności". Mimo spontanicznego charakteru płyty, jej warstwa tekstowa zaskakuje świeżością. Pod względem muzycznym to wielki powrót Emade do klasycznego samplowania, jako kontra do elektroniki znanej z pierwszej płyty POE. Gościnnie udzielają się DJ Haem i Zorak (beatbox). Drugi krążek w albumie zawiera instrumentalną wersję płyty.

Premiera albumu - 26.11.2010

Przedsprzedaż 2CD. Album dostępny będzie także w wersji winylowej (premiera 17.12.2010).

Oficjalny teaser albumu

Tracklista:
1. Wejście
2. Złodzieje zapalniczek
3. Nadzieja
4. Twarz
5. Nie odejdę stąd
6. Ty znasz ten stan
7. Nie szpan a szacunek
8. Szczery do bólu
9. No kto?
10. POE
11. Raj młodocianych bogów 2
12. Wyjście

Singiel "Nie odejdę stąd"

Co sądzicie o singlu? Moim zdaniem bit miażdży, jednak Ostry lekko męczy. Fajny patent na kawałek, ale... Gdyby ta cała wyliczanka była bardziej przemyślana i trwała maksymalnie zwrotkę, a w reszcie zwrotek byłby normalny "ciągły" tekst, byłoby ok, a tak przy pierwszym przesłuchaniu już w połowie 2 zwrotki czułem się znudzony i czekałem aż ją wreszcie skończy...
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Re: Projekt Ostry Emade - Złodzieje Zapalniczek (2010) / sin

Postprzez WCJ » 20 Lis 2010, 20:26

Moim zdaniem nie ma co czepiac sie do tekstu. Jest 'inny' od wiekoszsci, szybko do glowy sie wwierca. Dobrze ze Emade tworzy bity w swoim dawnym stylu :D
NAJEB CREW #1
WCJ
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Mordor

Re: Projekt Ostry Emade - Złodzieje Zapalniczek (2010)

Postprzez hhtpgs » 01 Sie 2011, 21:14

Chyba za dużo płyt robi O.S.T.R., z utęsknieniem czekam na materiał w stylu "Tabasko" lub "Masz to jak w banku". Teledysk oczywiście niszczy!
Awatar użytkownika
hhtpgs
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Kielce

Re: Projekt Ostry Emade - Złodzieje Zapalniczek (2010)

Postprzez Hax » 01 Sie 2011, 22:16

przyznam się że poza singiel nie słyszałem jeszcze tego albumu, ale jakoś specjalnie nie ciągnie mnie do nowych produkcji ostr'a.... ostatnie solo, przesłuchałem tylko raz i leży na półce ;)
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości