Welcome! Anonymous

[film] Sala samobójców

"Inny świat zamknięty między okładkami, znaki, które stają się znaczeniami, a ja ślinię palce i przeglądam, włączam oczy i pochłaniam litery, kropki, znaki zapytania "

Moderatorzy: Hax, Kondzik

[film] Sala samobójców

Postprzez mario1447 » 02 Wrz 2011, 21:29

Oglądał ktoś już? Ja przyznam się, że ostatnio ściągnąłem z neta na testy i mam mieszane uczucia... Pomysł nowatorski i realizacja też spoko ale rzygać mi się chciało ilekroć patrzyłem na głównego bohatera...
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Propsy: 7

Re: [film] Sala samobójców

Postprzez NikSon » 02 Wrz 2011, 22:17

Ja nie oglądałam, ale słyszałam od brata że film strasznie ryje banie i prawie zabrnił mi go oglądać ;) A ja na widziałam już parę przypadków gdy oglądały to małe dziewczynki bo wyżej wymieniony główny bohater jest taki "sweetaśny" <bleee>
Ale pewnie jest to zależne od danej osoby jak rozumie przekaz autorski i co najważniejsze czy w ogóle go rozumie ;) ja jak narazie powstrzymam się od obejrzenia tegoż filmu.
NikSon
Początkujący
Początkujący

Postprzez alice23 » 04 Wrz 2011, 11:43

Mi się osobiście ten film bardzo podobał. Prawie cały przepłakałam xD Nie jestem pewna czy do końca go zrozumiałam ale fajny był xD. Choć główny bohater wkurzał mnie w pewnych momentach, bo zachowywał się jak rozpieszczony bachor ... np to mnie rozwaliło "bo ze mną się [CENZURA] jest ! i się przy mnie [CENZURA] ma być i ze mną się [CENZURA] jest ! " haha , ale niektóre wypowiedzi bohaterów były naprawdę mądre np wypowiedź Dominika o samobójcach itp
Kochaj albo rzuć, dokonaj albo gin
Cokolwiek czynić masz czyń
Te sentencje jak hymn grają wnętrzem mym
Pomimo dezaprobaty min
Awatar użytkownika
alice23
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Żagań

Postprzez mario1447 » 17 Wrz 2011, 19:40

alice23 napisał(a):Mi się osobiście ten film bardzo podobał. Prawie cały przepłakałam xD Nie jestem pewna czy do końca go zrozumiałam ale fajny był xD. Choć główny bohater wkurzał mnie w pewnych momentach, bo zachowywał się jak rozpieszczony bachor ... np to mnie rozwaliło "bo ze mną się [CENZURA] jest ! i się przy mnie [CENZURA] ma być i ze mną się [CENZURA] jest ! " haha , ale niektóre wypowiedzi bohaterów były naprawdę mądre np wypowiedź Dominika o samobójcach itp

Mi się zajebiście podoba tekst matki Dominika do pani psycholog ;P "Tam jest taki prostokąt z klamką, to są drzwi. Wyjdziesz przez te drzwi do ogródka, troszeczkę sobie odetchniesz i wypierdalaj. Wypierdalaj!" (albo coś w tym stylu ;P). Może nie jest to jakaś bardzo tryskająca przemyśleniami wypowiedź ale bez kitu rozwala mnie to jak ta aktorka (Kulesza? bodaj) to wypowiada. ;)
Image
Awatar użytkownika
mario1447
Ogarnia
Ogarnia

Postprzez Kr0ki3tt » 25 Lis 2011, 18:46

Według mnie film świetnie przedstawia subkulture emo;] Nie żebym ja był jakimś emo^^
Kr0ki3tt
Początkujący
Początkujący

Postprzez Pepo » 28 Lis 2011, 00:12

najlepsz polski film. Bez szyca i calej reszty tych samych twarzy
Pepo
Początkujący
Początkujący

Postprzez G▲ARY » 04 Gru 2011, 20:27

Pepo napisał(a):najlepsz polski film. Bez szyca i calej reszty tych samych twarzy

To mało ich chyba widziałeś. Błagam, film całkiem w porządku choć mocno przerysowany przez co traci na autentyczności. W żadnym wypadku nie można nazwać go obiektywnie najlepszym polskim filmem. Może w 2011 tak, ale nic więcej.
Awatar użytkownika
G▲ARY
Początkujący
Początkujący

Postprzez michau » 05 Gru 2011, 17:55

jak dla mnie straszne gówno
michau
Początkujący
Początkujący

Wróć do Czytałem, oglądałem, polecam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości