Welcome! Anonymous

The BLUES (7xDVD)

"Inny świat zamknięty między okładkami, znaki, które stają się znaczeniami, a ja ślinię palce i przeglądam, włączam oczy i pochłaniam litery, kropki, znaki zapytania "

Moderatorzy: Hax, Kondzik

The BLUES (7xDVD)

Postprzez cZm » 18 Kwi 2010, 13:27

Image

Tygodnik POLITYKA startuje z nowa kolekcja filmow DVD - The BLUES. Wklejam info bo nie chce mi sie pisac ;)

http://skleppolityki.pl
Tygodnik Polityka przedstawia przygotowaną wspólnie z New Media Concept sp. z o.o. (NMC) kolekcję książek z płytami DVD pod wspólnym tytułem „The BLUES”.
Kolekcja składa się z 7 książek z płytami DVD. Jest to prawdziwa gratka dla fanów muzyki. Producentem filmów jest Martin Scorsese, który do współpracy nad projektem namówił gigantów kina. Filmy do kolekcji wyreżyserowali miedzy innymi Clint Eastwood – zdobywca Oskarów i Złotych Globów, Wim Wenders – zdobywa Złotych Palm w Cannes i wielu nagród na festiwalach w Wenecji i Berlinie oraz Mike Figgis – nominowany miedzy innymi do Oskara, Złotej Palmy i Złotego Globu. Teksty do książek napisał znawca i miłośnik muzyki bluesowej Sławomir Wierzcholski. Książka i towarzysząca jej płyta DVD będą stanowiły merytoryczną całość.

Tomy kolekcji:

1. „Powrót do domu”, Reż. Martin Scorsese, czas trwania 80 min.
2. „Królestwo fortepianu”, Reż. Clint Eastwood, czas trwania 89 min.
3. „Tajemnice ludzkiej duszy”, Reż. Wim Wenders, czas trwania 100 min
4. „Droga do Memphis”, Reż. Richard Pearce, czas trwania 89 min.
5. „Diabelski ogień”, Reż. Charles Burnett, czas trwania 90 min.
6. „Ojcowie chrzestni i synowie”, Reż. Marc Levin, czas trwania 97 min.
7. „Czerwony, biały i bluesowy”, Reż. Mike Figgis, czas trwania 93 min.

Audycja BLACK ESSENCE w każdy piątek od 20:00 - 22:00 @ RadioGlob.pl
Awatar użytkownika
cZm
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: am Stadt
Propsy: 10

Wróć do Czytałem, oglądałem, polecam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości