Welcome! Anonymous

Wdowa - Superextra (2010)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

Wdowa - Superextra (2010)

Postprzez Kondzik » 27 Sie 2010, 10:35

Image

CD#1 - Superextra
01. Pogoda
02. Superextra
03. Głodny
04. Cholera Tak!!!
05. Planetarium
06. Bez Flesza (feat. Stemplo)
07. Pali Się Dach
08. Zapomniałam (feat. Czesław Śpiewa)
09. Mam Jeszcze Czekać Ile!!
10. Egotrip '80 (feat. Piotr Pacak)
11. Łokciem
12. Mój Dom/Opuszczam Planetę (feat. Eldo)
13. Jak Chore Jest To!!!

CD#2 - Mixtape-Wu
01. Definicja
02. I Tak Kocham Tę Grę (feat. Ten Typ Mes, W.E.N.A., DJ M-Easy)
03. Iiiii (feat. Ciech, Pyskaty)
04. Mama Będzie Zła (feat. Gonix)
05. Pal Jana (feat. Warszafski Deszcz, DJ Abdool)
06. Dostaniesz W Pyś
07. Nie Mówię Czasem (feat. 2cztery7)
08. Poczekaj Kiedy Będę Tam Reeemix! (feat. Benzyna)
09. Bardziej (feat. Emazet/Procent, Mały Esz Esz)
10. Tryb Wojny (feat. Szybki Szmal)
11. Zbyt Dobra 2

Konkurs na zwrotkę z Wdową !
Alkopoligamia.com napisał(a):Publikujemy jeden z najbardziej hitowych utworów z "Superextra" Wdowy - "Pali się dach" na bicie Szoguna. Energetyczny bit, interesująca historia i kompozycja wzbogacona o "żywe" smyczki to esencja klimatu drugiej płyty raperki z warszawskiego Mokotowa.

A teraz uwaga; wszystkich raperów i raperki (a może fanów innych rozwiązań wokalnych ) zapraszamy do udziału w konkursie na trzecią zwrotkę w "Pali się dach" !

Do Waszej dyspozycji jest specjalna, pozbawiona trzeciej zwrotki Wdowy, wersja utworu (do ściągnięcia tutaj). Jeśli czujesz, że klimat i temat numeru nie są Ci obce, jeśli masz ochotę oficjalnie zaatakować rynek swoją zwrotką obok pierwszej raperki Alkopoligamii - pisz, trenuj i nawijaj !

Wyboru zwycięzcy dokona osobiście Wdowa, która przesłucha nadesłane przez Was tracki. Nagrodą jest szacunek, publikacja na Alkopoligamia.com, upominki od tegoż wydawnictwa oraz świeża zwrotka lub refren Wdowy w Waszym kawałku (oczywiście utwór musi przpasować Gośce pod względem tematycznym/stylistycznym).

Mp3 (max. 5mb!) z gotowym remiksem wzbogaconym o trzecią zwrotkę wysyłajcie na konkurs[at]alkopoligamia.com. Nie przejmujcie się jeśli nie macie drogiego majka - żaden szum ani pogłos nie przesłonią Wdowie blasku prawdziwego talentu.
Mail powinien zawierać Wasze dane adresowe i fotografię (wirtualne postaci i inne awatary odpadają, artysta musi mieć twarz - brzydką, ładną, zwyczajną, ale swoją) oraz dotrzeć do w ciągu miesiąca - 27.09.2010. mija termin przysyłania prac.

Do dzieła !

Wdowa - Pali się dach

Co sądzicie o tej płycie? Mi osobiście na początku nie podeszła, musiałem się oswoić, a teraz się jaram, coś zupełnie świeżego w polskim rapie. Co do konkursu, to ma ktoś zamiar wziąć w nim udział?
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Re: Wdowa - Superextra (2010)/ Konkurs na zwrotkę z Wdową!

Postprzez Kamis » 30 Sie 2010, 09:15

ja wziąłem, ale nagrywałem o 3 w nocy przy butelce ginu więc zobaczymy co z tego będzie ;)
Kamis
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Kondzik » 30 Sie 2010, 11:20

Kamis napisał(a):ja wziąłem, ale nagrywałem o 3 w nocy przy butelce ginu więc zobaczymy co z tego będzie ;)

E, nie wygrasz. Do tego trzeba mieć jakieś umiejętności.
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Postprzez Kamis » 30 Sie 2010, 12:43

sprawdzałeś mnie, czy z natury jesteś taki bezczelny dla sportu?
Kamis
Początkujący
Początkujący

Postprzez Kondzik » 30 Sie 2010, 13:53

Kamis napisał(a):sprawdzałeś mnie, czy z natury jesteś taki bezczelny dla sportu?

Sprawdzałem intro na Twoim majspejsie. Nie jestem bezczelny, po prostu moim zdaniem nie powinno się wychylać z takimi umiejętnościami, trzeba ćwiczyć, a o zdanie nie pytać kolegów, którzy propsują byle gówno. Nie atakuję Cię, po prostu wyskakiwać z takimi kawałkami, jakie nagrywacie nie ma sensu. Takich typów jak Wy jest w Polsce na każdym osiedlu większego miasta co najmniej 10, nic ciekawego. Teraz już skminiłem którym typem jesteś z tego składu, jesteś tam najlepszy, ale to i tak nic specjalnego.
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Postprzez Kamis » 30 Sie 2010, 14:15

szanuje twoje zdanie ale to, że tobie się to nie podoba nie oznacza ze inni mają takie same zdanie... w każdym razie wychyle sie troche i zobaczymy co z tego będzie, a ty coś robisz czy tylko komentujesz?
Kamis
Początkujący
Początkujący

Postprzez Kondzik » 31 Sie 2010, 12:39

Niby coś robię, ale nie pokazuję nikomu. W każdym razie - powodzenia w konkursie. :)
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Postprzez eldoes » 12 Wrz 2010, 00:15

A ja wezmę udział. Może coś z tego wyniknie. Kto wie.
eldoes
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Olsztyn
Propsy: 2

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości