CD#1 - Superextra
01. Pogoda
02. Superextra
03. Głodny
04. Cholera Tak!!!
05. Planetarium
06. Bez Flesza (feat. Stemplo)
07. Pali Się Dach
08. Zapomniałam (feat. Czesław Śpiewa)
09. Mam Jeszcze Czekać Ile!!
10. Egotrip '80 (feat. Piotr Pacak)
11. Łokciem
12. Mój Dom/Opuszczam Planetę (feat. Eldo)
13. Jak Chore Jest To!!!
CD#2 - Mixtape-Wu
01. Definicja
02. I Tak Kocham Tę Grę (feat. Ten Typ Mes, W.E.N.A., DJ M-Easy)
03. Iiiii (feat. Ciech, Pyskaty)
04. Mama Będzie Zła (feat. Gonix)
05. Pal Jana (feat. Warszafski Deszcz, DJ Abdool)
06. Dostaniesz W Pyś
07. Nie Mówię Czasem (feat. 2cztery7)
08. Poczekaj Kiedy Będę Tam Reeemix! (feat. Benzyna)
09. Bardziej (feat. Emazet/Procent, Mały Esz Esz)
10. Tryb Wojny (feat. Szybki Szmal)
11. Zbyt Dobra 2
Konkurs na zwrotkę z Wdową !
Alkopoligamia.com napisał(a):Publikujemy jeden z najbardziej hitowych utworów z "Superextra" Wdowy - "Pali się dach" na bicie Szoguna. Energetyczny bit, interesująca historia i kompozycja wzbogacona o "żywe" smyczki to esencja klimatu drugiej płyty raperki z warszawskiego Mokotowa.
A teraz uwaga; wszystkich raperów i raperki (a może fanów innych rozwiązań wokalnych ) zapraszamy do udziału w konkursie na trzecią zwrotkę w "Pali się dach" !
Do Waszej dyspozycji jest specjalna, pozbawiona trzeciej zwrotki Wdowy, wersja utworu (do ściągnięcia tutaj). Jeśli czujesz, że klimat i temat numeru nie są Ci obce, jeśli masz ochotę oficjalnie zaatakować rynek swoją zwrotką obok pierwszej raperki Alkopoligamii - pisz, trenuj i nawijaj !
Wyboru zwycięzcy dokona osobiście Wdowa, która przesłucha nadesłane przez Was tracki. Nagrodą jest szacunek, publikacja na Alkopoligamia.com, upominki od tegoż wydawnictwa oraz świeża zwrotka lub refren Wdowy w Waszym kawałku (oczywiście utwór musi przpasować Gośce pod względem tematycznym/stylistycznym).
Mp3 (max. 5mb!) z gotowym remiksem wzbogaconym o trzecią zwrotkę wysyłajcie na konkurs[at]alkopoligamia.com. Nie przejmujcie się jeśli nie macie drogiego majka - żaden szum ani pogłos nie przesłonią Wdowie blasku prawdziwego talentu.
Mail powinien zawierać Wasze dane adresowe i fotografię (wirtualne postaci i inne awatary odpadają, artysta musi mieć twarz - brzydką, ładną, zwyczajną, ale swoją) oraz dotrzeć do w ciągu miesiąca - 27.09.2010. mija termin przysyłania prac.
Do dzieła !
Wdowa - Pali się dach
Co sądzicie o tej płycie? Mi osobiście na początku nie podeszła, musiałem się oswoić, a teraz się jaram, coś zupełnie świeżego w polskim rapie. Co do konkursu, to ma ktoś zamiar wziąć w nim udział?