Welcome! Anonymous

[Polecamy] Zwierzu - Sens (2010)

Moderatorzy: Hax, Kondzik

Regulamin forum
1. W celu usprawnienia pracy na forum, prosimy o podsyłanie linków do nowo założonych tematów o konkretnych albumach na maila hax@4elementy.pl. Płyty będą sukcesywnie dodawanie do katalogu albumów, tak żeby w przyszłości móc łatwo je odnaleźć.
2. Każdy dodawany topic o konkretnej płycie, powinien zawierać okładkę, tracklistę i kilka zdań własnej opinii.

[Polecamy] Zwierzu - Sens (2010)

Postprzez Hax » 09 Maj 2010, 21:15

Image

Nastał długo wyczekiwany dzień (przynajmniej przez Zwierza) w którym to możemy zaprosić szanowne grono słuchaczy do sprawdzenia EP pt. „SENs” jego autorstwa. Tak oto sam opisuje swoje dzieło:

„SENs” to pewien powrót do inspiracji trackami podrzucanymi mi przez Guzika we wczesnym, praktycznie prenatalnym stadium mojego klecenia bitów. Kolorystyka kawałków spod szyldu Dj Shadow, Kid Koala ble ble etc. jest niczym rybiki pod gumolitem w betonowych domostwach. Niby nie widzisz, ale jak przez chwilę się zastanowisz dochodzisz do wniosku, że pod meblami i wyrem w twoim pokoju rozwija się mini cywilizacja, która co więcej - trwa od kiedy tu mieszkasz. Tylko czasem zdarzy ci się wypatrzyć jakiś okaz pełzający między klejeniami tudzież w zlewozmywaku. Dopiero gdy podłogę zdąży wydeptać tysiące ludzkich i zwierzęcych nóg, gdy staje się śliska jak myty tylko butami zmiennymi parkiet na sali gimnastycznej w podstawówce, a ty kilkukrotnie znajdujesz się w obliczu spotkania łba z szafką - zapala się lampka remontowa. Odklejasz gumolitową kurtynę i ujawnia się całe sim city. Nie wiem czy mi wyszło (brzmienie lub tytuł) - ale tytuł swym brzmieniem miał uwypuklić oniryzm tkwiący w prezentowanych tu ośmiu utworach, powstałych po przeczesaniu głównie polskich winyli. Gość na okładce to nie ja. Jeśli by określić porę to zdecydowanie późny wieczór, noc – jak nie ma snu.

Płyta gotowa do odsłuchu/pobrania znajduje się pod następującymi lokalizacjami:

http://soundcloud.com/zwierzu/zwierzu-sens-ep

http://1front.follownet.pl/kaim/Zwierzu_SENs_ep.rar

Szczegółowe informacje dla każdego kto chciałby posiadać ep Zwierza nie tylko w folderze na dysku twardym ale i na półce w pokoju dostępne są na stronie http://www.jedenfront.pl

Skoro nadarza się okazja proponujemy, także odwiedzenie:

http://www.myspace.com/brejkizwierza

http://www.myspacecom/lookinfordaperectbeat

http://dzwiekistereo.blogspot.com/

UWAGA!!!
Płyta w wersji fizycznej do wygrania w My Philosophy II - weź udział
Awatar użytkownika
Hax
Administrator
Administrator

Miejscowość: Żagań
Propsy: 19

Re: [Polecamy] Zwierzu - Sens

Postprzez lady_quas » 19 Maj 2010, 00:04

Niesamowity! W skali od 1 do 10 ma u mnie 11. Gier studyjnych nawet sam Noon nie przebije, ale jaram się tak samo, jak wtedy, kiedy po raz pierwszy usłyszałam kawałek "Other Times". Polecam x10000000! Warto ubiegać się o wersję fizyczną, bo jest zajebiście wydana. Mówiąc mimo wszystko obiektywnie - śląski Shadow :-)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

Postprzez Kondzik » 19 Maj 2010, 12:10

Przesłuchałem, bardzo pozytywne wrażenia, coś czuję, że zgram wszystkie kawałki na przenośny odtwarzacz i nieraz do nich powrócę. Album ma niesamowity klimat, najbardziej podoba mi się "Jakoś". Pewnie nie raz będę słuchał tego materiału przy czytaniu czegoś. ;)
Awatar użytkownika
Kondzik
Moderator

Miejscowość: Radom
Propsy: 23

Postprzez boom » 19 Maj 2010, 13:44

absolutna perełka
w świetną stronę poszedł ten cały Zwierzu fajnie by było jak by się tu pokazał miałbym do niego kilka pytań heh o ile można by z nim było zamienić parę słów...
ostatnio coraz więcej się pojawia takich artystów u nas co mnie strasznie cieszy najpierw Ryan teraz Zwierzu
"Kiedyś" coś pięknego, ojjjj długo będzie rozbrzmiewać u mnie na winampie, do samochodu pewnie też sobie zgram a i na iPoda.
Cóż mogę powiedzieć więcej
fantastycznie że są tacy artyści u nas
oby więcej
mam nadzieje że jeszcze kiedyś usłyszę o Zwierzu i jego utworki
póki co dzięki za tę płytkę
słucham...

P.S. Zmotywowałem się żeby wziąć udział w MP2 postaram się coś szrajbnąć bo zależy mi na cd tego Zwierza heh
I listen to Tomasz Stanko and David Szczesny
Awatar użytkownika
boom
Początkujący
Początkujący

Propsy: 2

Postprzez lady_quas » 19 Maj 2010, 14:18

Płytę Zwierza można nabyć indywidualnie po niskiej cenie, jest jeszcze kilka wolnych egzemplarzy.
Dla chętnych mogę podać więcej info, tylko zasięgnę danych u samego źródła - Pana Zwierza (który z resztą jest jurorem w MP2, także zachęcam do wzięcia udziału! Płyty czekają ;-)
A mad rhyme, for mad times, that's what's up! Like James Brown I'm sayin it loud, am I loud enough?
Awatar użytkownika
lady_quas
Ogarnia
Ogarnia

Miejscowość: Silesia
Propsy: 22

Postprzez Sprzedawca Marzeń » 21 Maj 2010, 09:42

fajnie, że coraz więcej osób w Polsce wykracza poza schemat zajmując się breakami, downtempo i instrumentalnym hip hopem. Płytę sprawdziłem, doceniam wysiłek. Mój faworyt to zdecydowanie 'Brrrr' ze świetnie dobranym samplem.

Nie podobają mi się aranżacje. Słuchając płyty, kilka razy odnosiłem wrażenie jakby niektóre 'czwórki' trwały zbyt długo, a przejścia były niedopracowane. Podobnie jak brzmienie perkusji, co jest największym mankamentem tego albumu. Stopy kopią jakby w próżnie, a werble brzmią jakby ktoś bił Shadowa kijem po plecach. W numerach Bonnego Larmesa i we wczesnych produkcjach Młodzika występował ten sam problem. Warto nad tym pracować
/dtc
Awatar użytkownika
Sprzedawca Marzeń
Wkręca się
Wkręca się

Miejscowość: Zielona Góra
Propsy: 2

Wróć do Polski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości